Öka foton utan att förlora kvalitet: Använd superupplösning i Photoshop

0 Shares

Som många av er kanske redan vet från första hand, slutar inte detta program att växa och förbättras för att kunna erbjuda oss allt vi behöver för dessa uppgifter. Detta är något som har hänt under de senaste åren, och det finns inga tecken på att det kommer att förändras mycket i framtiden. I det här fallet kommer vi faktiskt att prata om en funktionalitet som kommer att vara till enorm hjälp när du ökar storleken på bilderna utan att förlora kvalitet.

Öka foton utan att förlora kvalitet

Det första vi måste ta hänsyn till är att Adobe gradvis har lagt till funktioner baserade på maskininlärning och artificiell intelligens till Photoshop. Allt detta, förutom att förbättra driften av programmet som sådant, gör att användarna får bättre resultat med mindre ansträngning. Specifikt för allt detta som vi pratar om kommer vi att använda oss av funktionen som kallas Superupplösning . Detta är faktiskt ett sätt att förbättra saknade detaljer i filer med lägre upplösning när vi ökar deras faktiska storlek.

Hur superupplösning fungerar

Till att börja med kommer vi att berätta att denna superupplösningsfunktion fungerar på liknande sätt som den digitala zoomen på kameror eller mobiltelefoner. Till allt detta används Adobes egen AI-plattform, känd som Adobe Sensei. På så sätt är det möjligt att fördubbla den horisontella och vertikala upplösningen av en bild, vilket har en gynnsam effekt på den om vi ökar den i storlek.

På så sätt kan man säga att detta fyrdubblar antalet pixlar , så i själva verket tar den ett 12-megapixelfoto från början och konverterar det till ett 48-megapixel, till exempel. Något som vi måste ta hänsyn till är att Super resolution är en vidareutveckling av funktionen Förbättra detaljer som vi hittade i tidigare versioner av programmet. Detta är faktiskt ytterligare ett maskininlärningsfilter som minskar bildartefakter. Samtidigt är det möjligt att förbättra de små detaljerna i RAW-bilder utan att ändra bildens upplösning.

Med andra ord, Super Resolution gör filen stor vad gäller dess faktiska storlek utan att förlora kvalitet. Dessutom fungerar den funktionalitet som vi pratar om i det här fallet med alla möjliga bildformat. Oavsett om vi använder RAW-filer eller andra mer konventionella sådana som JPEG, PNG eller TIFF, kommer vi att uppnå fantastiska resultat i denna mening på ett enkelt sätt. Därför, vilken typ av fil vi än använder för detta, kommer Super Resolution att konvertera den till en .DNG RAW-fil .

Öka storleken på ett foto utan att förlora kvalitet i Photoshop

Först av allt, vad vi bör veta är att i verkligheten är Super Resolution-funktionen inte en funktion av Photoshop som sådan, utan snarare av Adobe Camera RAW. Men visst, här är det viktigt att veta det Adobe Camera RAW är integrerat i Photoshop, som kombinerar dess användning i en enda plattform, vilket kommer att uppskattas.

Öppna Adobe Camera RAW

Detta leder oss till det faktum att för att använda Super Resolution är det nödvändigt att öppna bilden i Adobe Camera RAW-redigeraren.

Kamera-RAW

Det finns flera sätt att göra det, till exempel om vi använder Adobe Lightroom , öppnar vi helt enkelt valfri bild från biblioteket i avsnittet Reveal. Å andra sidan, om vi använder Photoshop och vi vill redigera en RAW-fil, kan vi öppna filen på ett normalt sätt så att Adobe Camera RAW automatiskt hoppar före den vanliga Photoshop-redigeraren.

Ladda upp bilden till Adobe Camera RAW

Låt oss sätta oss in i fallet att vi kommer att använda Photoshop för detta som vi berättar och använder funktionen Super resolution. Därför, i programmets välkomstskärm, klickar vi på knappen Öppna.

skriv foto Photoshop

Ett webbläsarfönster kommer att hoppa från vilket vi redan har möjlighet att välja den RAW-bild som vi ska arbeta med i det här fallet. Eftersom den är i det här formatet öppnas den automatiskt i den bifogade filen Photoshop applikation som vi pratar om.

Här hittar vi en mycket komplett applikation full av funktioner som hjälper oss att hantera alla typer av fotografiska filer. Därför, för det aktuella arbetet, vad vi måste göra är att klicka med höger musknapp på valfri del av det uppladdade fotot. I det ögonblicket a kontextuell meny visas där vi bara behöver välja alternativet att förbättra, där vi klickar.

opción mejorar

Använd Photoshops Super Resolution-funktion

Detta leder till ett nytt fönster, men ja, det kan ta flera sekunder innan det visas. Tja, när vi väl har det på skärmen kommer vi att ha möjlighet att markera Super Resolution-rutan som är till höger om den. När rutan är markerad behöver vi bara klicka på knappen Förbättra.

Beroende på kraften hos vår utrustning och storleken och formatet på originalbilden är detta naturligtvis en process som kan ta ett tag.

funktion superupplösning Photoshop

Tja, när detta är gjort kommer vi att ha en dubblettfil i .DNG-form som också öppnas i detta program. På detta sätt kommer vi att ha dubbelt så hög vertikal och horisontell upplösning som originalet och med knappast någon kvalitetsförlust, som du kommer att se i de bifogade proverna.

För att ge dig en uppfattning om allt detta som vi har pratat om, i detta första prov kommer du att kunna se fotot som vi har använt som ett original, 100% på skärmen.

muestra super1 Photoshop

Vi har tagit samma sak och vi har tillämpat Super Resolution-funktionen som vi visade dig tidigare. Naturligtvis har vi följt de angivna stegen så att det inte uppstår några problem och Adobe AI gör sin magi. Därför, i detta andra prov som vi visar dig, kommer du att se fotot när det redan har bearbetats, även det med 100 %, vilket tydligt visar dess ökning i verklig storlek.

muestra super2 Photoshop

0 Shares