Offentliga iOS 9 Beta släppdatum tummar närmare

0 Shares

Publiceringsdatumet för iOS 9 beta närmar sig idag när Apple delar ny supportinformation som är utformad för att hjälpa användare att navigera i den kommande offentliga iOS 9 beta för iPhone och iPad.

Sent på onsdagen levererade Apple iOS 9 beta 3 för utvecklare med flera nya iOS 9-funktioner och alternativ, men det fanns ingen offentlig iOS 9 beta med den här utgåvan. Detta är troligen en bra sak eftersom det finns små iOS 9 beta-problem med denna utvecklarversion som kan frustrera vanliga användare.

Som en del av iOS 9 betaversionen lade Apple till nya supportdokument för iOS 9 och OS X El Capitan. I ett dokument om nya funktioner nämner företaget specifikt att detta är för de offentliga betaversionerna av OS X El Capitan och iOS 9.

Vad du behöver veta om den offentliga iOS 9 beta.

Vad du behöver veta om den offentliga iOS 9 beta.

Det nya Apple-supportdokumentet för tvåfaktorautentisering i iOS 9 och OS X El Capitan beskriver hur man använder den här nya funktionen som gör inloggning för att säkra konton enklare än på iOS 8.4 och äldre versioner av iOS och OS X. Supportdokumentet specifikt nämner, “Denna FAQ är för de offentliga betaversionerna av iOS 9 och OS X El Capitan.”

Läs: Nyheter i iOS 9

Detta dokument beskriver hur den här nya funktionen kommer att fungera och hur den skiljer sig från iOS 8 och OS X Yosemite. Apple hävdar att detta kommer att erbjuda en “mer strömlinjeformad användarupplevelse.”

Funktionerna är intressanta, men tidpunkten för detta dokument föreslår att den offentliga iOS 9 betaversionen är dagar borta, inte veckor.

Apple tillkännagav den offentliga iOS 9 beta på WWDC 2015 i början av juni när företaget visade upp en samling spännande nya funktioner på scenen. Chefer lovade ett offentligt iOS 9 beta-utgivningsdatum i juli, men hittills finns det ingen specifik tidslinje.

Med ankomsten av iOS 9 beta 3 för utvecklare och detta supportdokument ser det ut som det offentliga iOS 9 beta-utgivningsdatumet kan komma inom veckan. Apple släpper inte traditionellt uppdateringar på fredagar eller helger, så om det inte finns någon offentlig version idag är början av nästa vecka en mycket bra satsning.

Vem som helst kan registrera sig för att testa den offentliga iOS 9 beta utan att betala för att registrera en enhet eller vara utvecklare. När du registrerar dig går du med på att inte prata om funktioner som Apple inte redan meddelade eller visade på iOS 9-sidan.

Du kan ta flera steg just nu för att göra dig redo för den offentliga iOS 9 beta. Apple tillåter användare att nedgradera från iOS 9 beta till iOS 8.4-versionen och kommer att stödja en nedgraderingsväg fram till det offentliga iOS 9-släppdatumet i höst.

Bilderna nedan går igenom många av de nya iOS 9-funktionerna. De flesta av dessa finns i iOS 9 beta för utvecklare och kommer sannolikt också att visas i den offentliga iOS 9 beta, men andra kanske inte visas förrän senare i år.

iOS 9 vs iOS 8: Nyheter i iOS 9

iOS 9 vs iOS 8 Walkthrough – Hemskärm

iOS 9 vs iOS 8 Walkthrough - Hemskärm

Bilden ovan visar att iOS 9-startskärmen ser väldigt mycket ut som den på iOS 8. Detta är inte förvånande, men du kommer att märka en större förändring av den här skärmen.

Det nya iOS 9-teckensnittet på hemsidan överförs via inställningar och appar. Det är förvånande hur mycket utseendet på systemet kan förändras med en liten tweak till ett nytt typsnitt.

Från startskärmen kan du nu svepa åt vänster till en ny sökskärm och du kan fortfarande svepa ner till Spotlight från någon av startskärmsidorna.

När du uppgraderar ser du också alternativ för att lägga till iCloud Drive på din startskärm.

Apple lägger till två nya iOS 9-appar som du inte kan ta bort. Hitta iPhone- och Find Friends-appar kommer nu med iPhone som standard. Du kan dölja dem i en mapp, men du kan inte ta bort apparna. Hitta min iPhone-app är ett mycket bra tillskott, medan Hitta mina vänner fortfarande inte är så vanligt förekommande.

0 Shares