Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Odrickbart vatten

Från 8:an tills jag gick ut gymnasiet hade jag tagit tyska som främmande språk. Jag har aldrig varit bra på att lära mig språk, så jag blev förvånad över att jag höll fast vid ett främmande språk så länge. Ärligt talat, den enda anledningen till att jag fastnade för det i gymnasiet var på grund av att alla rådgivare betonade att högskolorna ville se 4 år av ett främmande språk i gymnasiet. Naturligtvis var jag inte direkt nöjd när jag kom in på ingenjörsprogrammet på NCSU och fick reda på att jag bara behövde 2 år tyska på gymnasiet för att ta examen.

Poängen är att med 5 år av tyska under mitt bälte skulle man kunna tro att jag kunde fortsätta eller förstå en handfull saker när jag faktiskt åkte till Tyskland. Första gången jag åkte till Dresden insåg jag snabbt att nästan alla jag interagerade med pratade engelska, vilket gjorde att min tyska knappt fick ett träningspass. Men jag borde inte lägga på skulden, det var inte så att alla jag mötte pratade engelska, det var att jag inte kunde något annat än några ord tyska.

Den här gången försökte jag lite hårdare, men jag fick samma slutresultat. Det finns gott om mousserande vatten i Tyskland, och jag är inte säker på vad som är attraktionen, eftersom jag absolut inte tål kolsyrat vatten. Att dricka det känns som att jag inte får någon av de återfuktande aspekterna av vatten och istället sitter jag kvar med en konstig smak och en ännu starkare törst efter plattvatten. Att hitta allt annat än kolsyrat vatten på AMD och de andra ställena skulle förstås inte riktigt hända. Det som dock förvånade mig mest var att jag svär att jag fick lära mig att ordet för platt vatten på tyska var mineralvatten, men med tanke på mina senaste erfarenheter som tyder på motsatsen antar jag att jag minns fel 🙂

Eftersom jag var i Tyskland ångrade jag att jag inte hade mer tid att spendera där. Men med högar av arbete hemma och Vinney som hade lektioner den här veckan, det skulle bara inte hända. En av dessa dagar skulle jag vilja spendera lite mer tid där, eventuellt på en icke-affärsrelaterad resa. Vem vet när det händer 🙂

När det gäller arbetet: min Gefen-recension är klar, jag väntar bara på ett hål i schemat för att publicera den. Jag kommer att göra en uppdatering av USB-minnet förhoppningsvis under nästa vecka eller så med Lexars senaste erbjudanden. Jag har mycket mer intressanta föremål som väntar på en recension, men jag väntar på några andra produkter för att göra den recensionen möjlig. Jag har ingen aning om när månarna kommer att vara i linje, men så fort de är, kommer du att veta. På samma sätt är Kris ute i Taiwan just nu och samlar in lite intressant information för oss alla, samt hittar alla nya och unika hårdvaror att testa.