Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nytt Spotify-flöde för kommande konserter är ett superenkelt sätt att hitta närliggande shower

Hur hittar jag en Spotify-konsert nära mig? Spotify har uppdaterat Concert Hub och döpt om det till Live Events Feed. Kolla in det här.

På Spotify kan turnéer, konserter och festivaler med dina favoritartister nu enkelt hittas i ett nytt Live Event Feed. Program finns i en rullningsbar lista baserat på din plats och lyssningshistorik.

Enligt Spotify finns de flesta av världens musikkonserter listade på appen. Uppdateringen har en ny design som sätter konstnärerna i centrum, med en snyggare design med fler bilder och mer information för användaren.

Om en Spotify-användare lyssnar på en artist som har en kommande spelning, kommer turnédatumet att visas i appen bredvid artisten när låten spelas. Omdesignen håller användarna kvar på Spotify-appen snarare än att gå någon annanstans för att ta reda på om turnédatum eller lära sig mer om artisten.

Sam Sheridan, produktchef för Live Events Discovery på Spotify, sa: “Fans engagerar sig med artister på plattformen, men sedan lämnar de för att söka efter listor online eller för att till och med följa artister på sociala medier i det enda syftet att hålla koll på deras evenemang. Vi tror att Live Event-flödet är en möjlighet att hjälpa till att stänga denna loop.”

Spotify säger att förändringarna är baserade på två års lärdom av fansens beteende och på att studera musikbranschen som helhet. Med liveevenemang tillbaka i full gång två år in i pandemin, är omdesignen läglig.

Hur man kollar konserter på Spotify

För att se konserter nära dig på Spotify, sök efter “liveevenemang” i sökfältet på appen. Alternativt kommer program att visas i en karusell på Spotifys mobilapps hemsida.

Knacka på Liveevenemang (genre och stämningar) för att hitta en lista över konserter baserat på dina lyssnarvanor.

Din plats kommer automatiskt att väljas överst på sidan och föreställningarna som visas kommer att äga rum nära dig.

Du kan ändra platsen för att hitta shower i andra regioner.

Fortsätt att rulla för att hitta program “Popular Near You”, som inte är baserade på dina tidigare lyssnade på artister eller genrer.

Genom att trycka på ett evenemang kommer du till konsertsidan, som visar exakt när och var artisten spelar, såväl som andra artister i raden.

Klicka på länken för att köpa biljetter. Partners inkluderar Ticketmaster, Eventbrite, DICE, See Tickets och AXS.

Det finns också en Rekommenderat för dig avsnitt, som visar andra konserter du kan vara intresserad av, och en länk för att lyssna på artistens katalog.

En delningsikon genererar ett kort som du omedelbart kan lägga upp på sociala medier som Instagram för att skryta med att du åker, eller skicka via WhatsApp för att övertyga dina vänner att följa med också!