Nytt knep för att identifiera pirater som laddar ner torrent

Ett av de vanligaste sätten att anklaga användare för piratkopiering är genom torrenting. När du delar en torrent visas vår offentliga IP-adress i svärmarna. Om en förening samlar in den kan den be en domare att be en operatör att identifiera användaren som äger linjen vars IP har upptäckts genom att dela innehåll. Denna metod garanterar dock inte att man hittar författaren, eftersom han kan ha använt en offentlig IP eller hackat sig in i ett WiFi-nätverk.

Nytt knep för att identifiera pirater som laddar ner torrent

Nu kommer de att ta kortare tid att identifiera pirater

Däremot har de nu hittat ett litet kryphål som påskyndar processen. Istället för att lämna in en stämningsansökan för brott mot upphovsrättslagarna begärde en advokat en DMCA-stämning på uppdrag av flera filmbolag. Således bad företagen operatören Hawaii Telecom att identifiera 25 användare vars IP-adresser hade upptäckts som delar filmerna från Hellboy, Angel Has Fallen, The Hitman’s Bodyguard bland andra titlar.

Dessa DMCA-stämningar behöver inte granskas av en domare, där de kan undertecknas snabbare under tidsperioder som kan vara så långa som en dag. Dessutom sparar det pengar och resurser, där det bara kostar $49 jämfört med ett traditionellt krav, som når 402 dollar. Samtidigt slipper man vänta på en rättegång och allt det juridiska pappersarbete som detta medför, där stämningsansökan endast ska undertecknas av hovmästaren.

Antalet användare som stämts kan skjuta i höjden

För ett par decennier sedan försökte RIAA-föreningen en liknande taktik, men operatören vägrade att identifiera användare och hävdade att DMCA-stämningar endast är giltiga när en tjänst lagrar eller länkar till skyddade verk, inte när de bara utbyter trafik.

Men nu verkar det som att denna procedur stöds, och därför öppnas en ny väg för att den ska gå ännu mer mot användare som använder torrenten för att dela skyddade filer. Att göra ett pappersarbete på en dag istället för veckor eller månader kommer att effektivisera processen och kan orsaka ID:n skjuter i höjden .

Relaterade Artiklar

Back to top button