​Nyckel takeaways frĂ„n INBOUND 2017​

0 Shares

IMG_8157.jpg

INBOUND 2017 har officiellt kommit till sitt slut. Det var en fantastisk fyra dagar fulla av lÀrande, nÀtverkande med fantastiska mÀnniskor och att upptÀcka innovativt innehÄll. Medan de 21 000 marknadsförings- och sÀljpersonal som deltog erbjöd sina egna vÀrdefulla insikter, fanns det tre Äterkommande nyckelteman: video, artificiell intelligens och Facebook. HÀr Àr de bÀsta takeaways frÄn INBOUND 2017 och vad de betyder för framtiden för marknadsföring och försÀljningsinnovation.

Meddelandekanaler och Chatbot-teknik

Meddelandeplattformar har visat sig vara en lovande framvÀxande mediekanal för inkommande marknadsförare överallt. Meddelandeteknik kommer att göra det möjligt för marknadsförare att nÄ anvÀndare dÀr de redan spenderar större delen av sin tid. Facebook Messenger ser uppemot 70 miljoner anvÀndare varje dag; vi skulle alla vara galna om vi inte drar nytta av denna stigande kanal.

Med chatbot-teknik kan anvÀndare interagera med ditt företag pÄ en hög nivÄ utan att nÄgonsin behöva lÀmna sin valda meddelandeplattform. För vissa marknadsförare kan detta vara en skrÀmmande idé, men det borde det inte vara. Ingen vill dras ut frÄn sin surfsession och tas till en extern webbplats! Det Àr i vÀrsta fall störande och i bÀsta fall obekvÀmt. Genom att tillÄta potentiella kunder att interagera med ditt varumÀrke frÄn bekvÀmligheten av deras favoritplattform, kan du förbÀttra deras anvÀndarupplevelse och följaktligen driva konvertering.

Chatbots kan ge anvÀndaren vÀrdefull information för att hjÀlpa dem att fÄ ner försÀljningstratten nÀstan omedelbart. IstÀllet för att söka runt pÄ din webbplats eller vÀnta pÄ att en sÀljare ska komma i kontakt med dem, kan anvÀndare interagera direkt med din chatbot för att fÄ viktig information pÄ plats. Genom att effektivisera köparens resa med en chatbot kommer du att kunna hjÀlpa dina anvÀndare att snabbt komma Ät den information de behöver inom den plattform de föredrar.

Att bygga en chatbot lĂ„ter som en skrĂ€mmande bedrift, men det behöver inte vara det. Med HubSpots senaste förvĂ€rv av Motion.ai kommer det att bli enklare Ă€n nĂ„gonsin att bygga en chatbot – ingen programmering krĂ€vs. Genom anvĂ€ndningen av Motion.ai implementerar HubSpot redan chatbot-teknik pĂ„ sin Facebook-sida, och det Ă€r ganska hĂ€ftigt. Ännu bĂ€ttre, HubSpot hĂ„ller för nĂ€rvarande pĂ„ att integrera Motion.ai-teknik i sin marknadsföringsplattform, sĂ„ att du ocksĂ„ kan skapa en personlig chatbot inom en snar framtid.

Takeaway: ChatbottÄget Àr hÀr. Alla ombord.

Video

B2B-konsumenter börjar tröttna pÄ vitböcker, e-böcker, mallar och guider. Det Àr dags att ge dem vad de vill ha: lÀttsmÀlt, spÀnnande videoinnehÄll. Som mÄnga marknadsförare har börjat mÀrka finns det en stÀndigt ökande efterfrÄgan pÄ video. Konsumenter kan enkelt streama högkvalitativ video pÄ vilken enhet som helst, oavsett var de befinner sig. Med denna ökade tillgÀnglighet till videoinnehÄll Àr det ingen överraskning att anvÀndare övervÀldigande föredrar att konsumera media i denna form.

Denna preferens utgör ett stort problem för marknadsförare: bra video Ă€r dyrt och tidskrĂ€vande att producera. Det utgör ocksĂ„ en enorm möjlighet: videoinnehĂ„ll kan utnyttjas effektivt i varje skede av tratten. Förklaringar och “how-to”-videor skapar perfekt innehĂ„ll i toppen av tratten, fallstudier och rekommendationsvideor Ă€r perfekta för dina insatser mitt i tratten, och demos eller interaktiva livestreamar Ă€r bra för botten av tratten.

Om du producerar video Àr det viktigt att se till att du följer de bÀsta metoderna för videoproduktion. Var inte rÀdd för att lÀgga ut dina videoinsatser om det behövs. Att betala för att producera video av hög kvalitet kommer att vara vÀl vÀrt pengarna, sÀrskilt med tanke pÄ de nuvarande trenderna.

Takeaway: Video Ă€r en kostnad, men lönsam – och det blir lĂ€ttare att skapa.

Facebook och Lead Ads

B2B-marknadsförare gör ofta misstaget att avfĂ€rda Facebook som en hĂ„llbar plattform eftersom de antar att deras mĂ„lpersoner spenderar sin tid pĂ„ mer affĂ€rsorienterade kanaler som LinkedIn eller Google+. Vad de glömmer Ă€r att beslutsfattare ocksĂ„ Ă€r mĂ€nniskor. VD:ar anvĂ€nder Facebook för att dela foton av sina husdjur, gilla memes och hĂ„lla kontakten med vĂ€nner och familj – precis som alla andra gör.

Detta kan komma som en chock för mÄnga, men Facebook Àr den föredragna sociala plattformen för konsumenter över hela vÀrlden, Àven affÀrsbeslutsfattare. FrÄgan Àr hur vi effektivt övergÄr en plattform som traditionellt anvÀnds för personligt bruk och B2C-konverteringar till en plattform som effektivt kan anvÀndas för B2B-konvertering? Genom Facebook Lead Ads, det Àr sÄ.

Facebook Lead Ads Àr hÀr och de kommer att bli revolutionerande för B2B-konvertering av sociala medier. Som vanligt fÄr anvÀndarna din annons, vilket gör att de kan registrera sig för mer information eller begÀra nÄgot frÄn ditt företag. Men det Àr hÀr det blir spÀnnande: Facebook har skapat ett sÀtt att effektivisera den vÀrsta delen av leadgenerering: att fylla i trÄkiga formulÀr.

NĂ€r de klickar pĂ„ din leadannons kommer anvĂ€ndarna att föras till ett formulĂ€r som har fyllts i automatiskt med information frĂ„n deras Facebook-profil – som deras namn, nummer eller e-post. HĂ€rifrĂ„n trycker anvĂ€ndaren helt enkelt pĂ„ “skicka” för att fylla i formulĂ€ret och bli din senaste lead. Med Lead Ads kan anvĂ€ndare konvertera pĂ„ ditt formulĂ€r med mindre Ă€n tvĂ„ klick. Naturligtvis kan du anpassa din Facebook Lead Ad och lĂ€gga till fĂ€lt som du vill, men den viktiga kontaktinformationen kommer att tĂ€ckas av Facebook, vilket gör processen mycket enklare för din nya potentiella kund.

För att göra saker Ànnu enklare kan du nu sömlöst integrera Facebook Lead Ads med din HubSpot-portal. NÀr dina potentiella trÀffar skickas importeras deras information automatiskt till din HubSpot CRM. Du kan till och med bygga smarta listor eller skapa en remarketingmÄlgrupp.

Takeaway: Dina annonser behöver en nÀrvaro pÄ Facebook, men du mÄste fortfarande generera potentiella kunder. Nu kan du ha bÄda.

Om du Àr redo att börja anvÀnda nÄgra av de nya taktikerna som lyfts fram hÀr, eller bara kÀnner dig redo att dyka djupt in i inbound marketing som vi gjorde förra veckan, börja med att lÀsa vÄr guide.

0 Shares