Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nya Spotify-kampanjkort låter artister markera årsdagen för gamla låtar

Fira årsdagen för ditt album eller din låt med speciella kampanjkort från Spotify.

Spotify rullar ut ett helt nytt tillägg till webbplatsen Promo Cards. Kampanjkort låter artister marknadsföra nya och gamla spår på sociala medier, framhäva prestationer som att nå en milstolpe för streaming eller läggas till i en spellista.

Nu har streamingtjänsten inkluderat en ny funktion så att artister kan minnas och marknadsföra de anmärkningsvärda årsdagarna för sin gamla musik på Spotify.

Vad är jubileumskampanjkort?

De nyligen lanserade jubileumskorten från Spotify låter artister fira historien om ett av sina låtar eller album och dela milstolpen till sociala medier för att uppmärksamma fansen på det speciella tillfället.

Korten kan innehålla klassiska albumbilder från den ursprungliga releasen och betydelsen av releasedatumet. Layouten är helt anpassningsbar för att se till att kortet fångar fansens blick.

Hur man skapar ett jubileumskampanjkort

För att skapa ett jubileumskort, gå först till artists.spotify.com/promocards och tryck på Kom igång för att söka efter jubileet du planerar att fira. Det kan vara ett album eller en låt – till exempel tio år efter releasedatumet.

Se till att releasedatumet du vill fira är inom sju dagar på båda sidor om årsdagen. Sedan kan du välja utgåvan och gå till avsnittet Anpassa.

Tryck på Anniversary i fokusavsnittet och välj en bakgrundsfärg och porträtt eller landskap.

Det färdiga kortet du slutar med kommer att innehålla albumomslaget, all metadata, releasedatum och jubileumsdatum.

Den är sedan redo att laddas ner för delning på dina sociala artister.

Se till att länka till spåret du marknadsför, så att dina fans kan återuppleva den gamla goda tiden.

Kampanjkort är tillgängliga för alla att skapa, oavsett om de är artisten eller använder Spotify för artister.

Spotify har också lagt till nya spellistor till funktionen Promo Card, som dyker upp i sökresultaten. Streamingplattformen sa att det totala antalet spellistor som är kvalificerade för kampanjkort nu är över 100, inklusive New Music Friday AU & NZ, mint, Radar Brasil och många fler.