Nya problem på HomePod-högtalare med iOS 14.6 och iOS 15

0 Shares

Vad är det för fel på HomePods nu?

Om dessa högtalare sticker ut för något är det för att erbjuda en utmärkt ljudupplevelse, både i de stora HomePods som är på väg att utgå och den helt nya HomePod mini som lanserades i slutet av förra året. Normalt täcker garantin som HomePods har alla typer av oväntade problem som inte beror på missbruk, men sanningen är att det nya problemet verkar vara i limbo eftersom dess ursprung är okänt.

I flera veckor kan vi på olika bilder och sociala nätverk läsa klagomål från användare som bekräftar det sedan de uppdaterade deras högtalarmjukvara till iOS 14.6 har de börjat uppleva problem av olika slag. Många talar om överhettning i den övre delen av högtalarna, andra talar om förlorad internetuppkoppling och andra uppger direkt att deras HomePods fungerar inte direkt och det är som om de var bortkopplade från strömmen.

HomePod mini och iPhone

Det anmärkningsvärda är det även i iOS 15 beta dessa problem upptäcks, så det verkar vara ett programvarufel som, efter att inte ha rapporterats, fortsätter att underhållas i framtida versioner av systemet som Apple utvecklar. Och det är uppenbart att dessa problem inte är normala och även om många redan undrar hur mycket det kommer att kosta att reparera deras HomePod, är sanningen att de kanske inte behöver ett möte med teknisk support eftersom det inte är ett hårdvaruproblem.

Lösningen på problemet är att ha tålamod

Träning med vad vi kommenterade tidigare, verkar det extremt konstigt att så många HomePods har börjat misslyckas samtidigt. Det kan finnas kompletta partier av produkten med alla defekta enheter, men med tanke på att inte alla tillhör samma, är det praktiskt taget uteslutet att det är det. Fastän Apple har inte kommenterat det ännu , säkert är dess ingenjörer redan medvetna om dessa problem och försöker hitta en lösning genom en ny mjukvaruuppdatering.

Det är troligt att den efterlängtade uppdateringen kommer inom de närmaste dagarna eller veckorna, antingen bara för högtalarna eller för iPhone också. I den meningen skulle vi kunna tänka oss att iOS 14.7 är versionen som löser det, eftersom den redan är i sin fjärde betaversion och lanseringen verkar närmare och närmare. Det är i alla fall inte heller uteslutet att en mellanprodukt som iOS 14.6.1 kan vara den som kom ut akut för att lösa dessa problem.

0 Shares