Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nya Philips -lampor har WiFi och tävlingen hemma

Signify har nya lampor och de är inte Philips Hue

År 2019 förvärvade Signify, företaget bakom varumärket Philips Hue, varumärket Wiz. Detta hade en katalog med smarta lampor vars främsta attraktion var deras valuta för pengarna. Jämfört med den populära Philips Hue vann de med mycket fördel. Och är det att en Wiz RGB -lampor kan kosta cirka 15 euro medan en Philips Hue RGB skulle kosta cirka 50 euro.

Skillnaden mellan båda lamporna, utöver kvaliteten på lysdioderna (något som alltid är tveksamt), själva elektroniken, andelen CRI -index, etc., var främst i anslutningsmetoden. Philips Hue -lampor är baserade på Zigbee -standarden och Bluetooth -anslutning för de senaste modellerna. B: ernaWiz smarta glödlamporWiFi och Bluetooth -anslutning.

Bättre Zigbee plus Bluetooth eller WiFi plus bluetooth? Tja, här beror det på varje användares behov, men det är sant att Zigbee -standarden i sig är mycket mer intressant än resten. För det första eftersom det undviker problem när antalet enheter att styra är högt, och också för att det inte mättar WiFi -nätverket som vi använder för att ansluta andra viktigare enheter som bärbara datorer, konsoler, mobiler etc. Och slutligen, för jämfört med bluetooth har den en större radie.

Men med dessa egenskaper gjorde det möjligt för varumärket att erbjuda mer konkurrenskraftiga priser. Så för Signify var det ett bra alternativ att köpa det för att få mer närvaro på marknaden. Och det börjar nu förverkligas med nya Philips Smart LED, smarta lampor som du ser bredvid logotypen Ansluten av Wiz.

Med namnet byter företaget ett uppsving till varumärket Philips när det gäller lampor och nya alternativ för användare som kommer att ha billigare lösningar under ett betrodt varumärke: Philips. Även om det finns skillnader som du bör veta.

Den mörka sidan av Philips Smart LED -lampor

Även om båda har Philips -märket i sina namn, är det skillnad mellan de två familjerna av smarta lampor som gör att Philips Hue och de nya Philips Smart LED -lamporna inte är kompatibla med varandra. Först och främst på grund av de olika standarderna som ska användas, kommer vi att se när materia kommer och det är känt om bara de nya modellerna kommer att uppdateras för att stödja eller kommer att vara alla (det senare är osannolikt).

Det andra och viktigaste är att även om Philips Hue alltid har varit det föredragna alternativet för Apple -användare som satsar på HomeKit, Philips smarta lysdioder integreras inte lika bra. De stöder användningen av Siri -genvägar, men stödet för röstassistenter är optimerat för Google Assistant och Alexa.

Lyckligtvis kan du vända dig till Homebridge på en Raspberry Pi för att stödja dessa lampor, även om du också kan installera den på en Synology NAS. Något som vi redan har pratat om vid mer än ett tillfälle och du är säkert intresserad av att utöka ditt ekosystem av hemautomatiseringsprodukter för att styra med HomeKit.

En katalog full av alternativ

De Wiz eller Philips Smart LED -katalog för att vara mer exakt består den av totalt 36 sorters glödlampor smart. De finns i olika former, typer av kepsar och till och med typer av ljus (färg eller bara vitt med möjlighet att reglera intensitet och temperatur, etc.)

De gamla paketen kommer med märket Wiz, men de nya redan med sin blå bakgrund avslöjar namnet på Philips Smart LED. Just det igen är Philips Smart LED -lampor inkompatibla med Philips Hue -lampor. De kan kombineras, men upplevelsen skulle vara lite konstig. Samma som om du kombinerade samma Hue -lampor med Xiaomi eller liknande.

Fram till den sista ankomsten av materien och det stöd som varje varumärke bestämmer sig för att ge sina tidigare produkter kommer vi inte att kunna säga något mer.