Nya Philips-lampor har WiFi och konkurrenterna hemma

Signify har nya lampor och de är inte Philips Hue

Nya Philips-lampor har WiFi och konkurrenterna hemma

2019 förvärvade Signify, företaget bakom varumärket Philips Hue, varumärket Wiz. Detta hade en katalog med smarta glödlampor vars främsta attraktion var deras värde för pengarna. Jämfört med den populära Philips Hue var de före spelet. Och är att en Wiz RGB-lampa kunde kosta cirka 15 euro medan en Philips Hue RGB skulle kosta cirka 50 euro.

Skillnaden mellan de båda glödlamporna, utöver kvaliteten på lysdioderna (något som alltid är tveksamt), själva elektroniken, procentandelen av CRI-indexet, etc., låg främst i anslutningsmetoden. Philips Hue-lampor är baserade på Zigbee-standarden och Bluetooth-anslutning för de senaste modellerna. Wiz smarta glödlampor i WiFi och Bluetooth-anslutning.

Bättre Zigbee plus Bluetooth eller WiFi plus bluetooth? Tja, här kommer det att bero på behoven hos varje användare, men det är sant att Zigbee-standarden i sig är mycket mer intressant än resten. För det första för att det undviker problem när antalet enheter att styra är högt, och även för att det inte mättar det WiFi-nätverk som vi använder för att ansluta andra viktigare enheter som bärbara datorer, konsoler, mobiler etc. Och slutligen, eftersom jämfört till bluetooth har den en större aktionsradie.

Men med dessa egenskaper kunde varumärket erbjuda mer konkurrenskraftiga priser. Så för Signify var det ett bra alternativ att köpa den för att få mer närvaro på marknaden. Och det börjar nu förverkligas med nya Philips Smart Led , smarta glödlampor som du kommer att se bredvid Ansluten av Wiz logotyp.

Med namnbytet är företaget ett lyft för Philips-varumärket i form av glödlampor och nya alternativ för användare som kommer att få billigare lösningar under ett pålitligt varumärke: Philips. Även om det finns skillnader som du bör känna till.

Den mörka sidan av Philips Smart LED-lampor

Även om båda har varumärket Philips i sina namn, finns det en skillnad mellan de två familjerna av smarta glödlampor som gör att Philips Hue och de nya Philips Smart LED inte är kompatibla med varandra. Först och främst på grund av de olika standarderna att använda, kommer vi att se när Matter kommer och det är känt om bara de nya modellerna kommer att uppdateras för att stödja eller alla kommer att göra det (det senare är osannolikt).

Den andra och viktigaste är att även om Philips Hue alltid har varit det föredragna alternativet för Apple-användare som satsar på HomeKit , den Philips smarta lysdioder integreras inte lika bra . De stöder användningen av Siri-genvägar, men stödet för röstassistenter är optimerat för Google Assistant och Alexa.

Lyckligtvis kan du för att stödja dessa glödlampor vända dig till Homebridge på en Raspberry Pi, även om du också kan installera den på en Synology NAS. Något som vi redan har pratat om vid mer än ett tillfälle och säkert är du intresserad av att utöka ditt ekosystem av hemautomationsprodukter för att styra med HomeKit.

En katalog full av alternativ

De Wiz eller Philips Smart LED-katalog för att vara mer exakt består av totalt 36 typer av smarta glödlampor. De finns i olika former, typer av lock och även typer av ljus (färg eller bara vit med möjlighet att reglera intensitet och temperatur, etc.)

De gamla paketen kommer med varumärket Wiz, men de nya redan med sin blå bakgrund avslöjar namnet på Philips Smart LED. Bara det igen, Philips Smart LED-lampor är inkompatibla med Philips Hue-lampor. De går att kombinera, men upplevelsen skulle vara lite märklig. Samma som om du kombinerade samma Hue-lampor med de från Xiaomi eller liknande.

Fram till den slutliga ankomsten av Matter och det stöd som varje varumärke bestämmer sig för att ge sina tidigare produkter, kommer vi inte att kunna säga något mer.

Relaterade Artiklar

Back to top button