Nya mjuka och flytande animationer kommer snart till Windows 10

Även om de vanligtvis är ganska lömska har Windows 10 en serie av visuella effekter som återges, till exempel när du använder startmenyn eller när du öppnar fönster, vid maximering eller minimering, bland andra åtgärder. Dessa effekter, även om de har retuscherats sedan Windows 7, har de sedan 2015 inte fått fler ändringar. Av denna anledning, med tidens gång, har de fått systemet att verka tungt, lite flytande.

Nya mjuka och flytande animationer kommer snart till Windows 10

Nu, med ankomsten av Windows 10 21H2 , Microsoft har äntligen beslutat att justera dessa effekter, förnya dem och få systemet att se mycket snabbare och smidigare ut.

De nya visuella effekterna, eller animationerna, av Windows 10 21H2

Microsoft hänvisade redan till dessa nya Windows-effekter sist februari . Vid sidan av ändringar i aktivitetsfältet, startmenyn och fönster med rundade hörn har företaget arbetat med ett antal nya effekter som kommer att spela när du öppnar, minimerar eller stänger fönster eller program. Dessa nya effekter är avsedda att ge systemet en “snabbare” och “mjukare” beröring.

De nya systemeffekterna kommer att inkluderas i fönster och andra objekt, till exempel startmenyn. Och dessutom kommer de att vara en del av design av Fluent Design , den nya aspekten som alltmer integreras i operativsystemet. Dessa nya effekter kommer att gälla lika för Moderna UI-fönster och program samt Win32.

Microsoft säkerställer att dessa nya animationer redan har klarat interna tester. Därför kommer vi mycket snart att kunna se dem i Windows 10 21H2 Insider-byggen.

Windows 10 “Sun Valley”: uppdateringen vi alla förväntade oss?

Microsoft har givetvis lagt batterierna (och mycket) i utvecklingen av Windows 10. Trots att operativsystemet är på väg mot 6 år (vi minns att det lanserades sommaren 2015) har företaget lyckats underhålla och förnya det mycket väl, vilket ger användarna ett modernt och uppdaterat system.

Det ser inte ut som vi kommer att se Windows 11 på kort sikt, eftersom Microsoft fortfarande har mycket mer att erbjuda med Windows 10. Och beviset på det är allt som man förbereder för Sun Valley. Dessa nya funktioner och förbättringar bör nå alla användare i höst i form av en free uppdatering. Men innan vi kan uppdatera vår PC för att ta del av dessa nyheter måste vi gå igenom våruppdateringen 2021, 21H1. Denna uppdatering, som kan komma när som helst, kommer att vara en liten uppdatering fokuserad på att korrigera buggar och fel. Och förbereda lagen såklart för 21H2.

Relaterade Artiklar

Back to top button