Nya mjuka och flytande animationer kommer snart till Windows 10

0 Shares

Även om de vanligtvis Ă€r ganska lömska har Windows 10 en serie av visuella effekter som Ă„terges, till exempel nĂ€r du anvĂ€nder startmenyn eller nĂ€r du öppnar fönster, vid maximering eller minimering, bland andra Ă„tgĂ€rder. Dessa effekter, Ă€ven om de har retuscherats sedan Windows 7, har de sedan 2015 inte fĂ„tt fler Ă€ndringar. Av denna anledning, med tidens gĂ„ng, har de fĂ„tt systemet att verka tungt, lite flytande.

Nya mjuka och flytande animationer kommer snart till Windows 10

Nu, med ankomsten av Windows 10 21H2 , Microsoft har Àntligen beslutat att justera dessa effekter, förnya dem och fÄ systemet att se mycket snabbare och smidigare ut.

De nya visuella effekterna, eller animationerna, av Windows 10 21H2

Microsoft hĂ€nvisade redan till dessa nya Windows-effekter sist februari . Vid sidan av Ă€ndringar i aktivitetsfĂ€ltet, startmenyn och fönster med rundade hörn har företaget arbetat med ett antal nya effekter som kommer att spela nĂ€r du öppnar, minimerar eller stĂ€nger fönster eller program. Dessa nya effekter Ă€r avsedda att ge systemet en “snabbare” och “mjukare” beröring.

De nya systemeffekterna kommer att inkluderas i fönster och andra objekt, till exempel startmenyn. Och dessutom kommer de att vara en del av design av Fluent Design , den nya aspekten som alltmer integreras i operativsystemet. Dessa nya effekter kommer att gÀlla lika för Moderna UI-fönster och program samt Win32.

Microsoft sÀkerstÀller att dessa nya animationer redan har klarat interna tester. DÀrför kommer vi mycket snart att kunna se dem i Windows 10 21H2 Insider-byggen.

Windows 10 “Sun Valley”: uppdateringen vi alla förvĂ€ntade oss?

Microsoft har givetvis lagt batterierna (och mycket) i utvecklingen av Windows 10. Trots att operativsystemet Àr pÄ vÀg mot 6 Är (vi minns att det lanserades sommaren 2015) har företaget lyckats underhÄlla och förnya det mycket vÀl, vilket ger anvÀndarna ett modernt och uppdaterat system.

Det ser inte ut som vi kommer att se Windows 11 pÄ kort sikt, eftersom Microsoft fortfarande har mycket mer att erbjuda med Windows 10. Och beviset pÄ det Àr allt som man förbereder för Sun Valley. Dessa nya funktioner och förbÀttringar bör nÄ alla anvÀndare i höst i form av en free uppdatering. Men innan vi kan uppdatera vÄr PC för att ta del av dessa nyheter mÄste vi gÄ igenom vÄruppdateringen 2021, 21H1. Denna uppdatering, som kan komma nÀr som helst, kommer att vara en liten uppdatering fokuserad pÄ att korrigera buggar och fel. Och förbereda lagen sÄklart för 21H2.

0 Shares