Nya LG S95QR har en världsnyhet och kommer till CES 2022

LG är vanligtvis bland de första att förhandsgranska sina CES-höjdpunkter och dess 2022 line-up är inte annorlunda. Idag visar det koreanska företaget upp ett flaggskepps soundbar med Dolby Atmos.

LG S95QR är en flaggskeppssoundbar som utlovar en maxeffekt på 810W och 9.1.5 surroundljudskanaler i kombination med de bakre högtalarna och subwoofern för de som vill uppgradera sitt TV-ljud med ett av de bästa soundbaralternativen.

Företaget är också ganska exalterade över de fem uppåtriktade kanalerna som det säger inkluderar världens första center-up-högtalare. Det kommer att “förbättra klarheten och förstora ljudscenen för det ultimata inom realism”, säger LG i pressmeddelandet.

Företaget säger att särskilt Dolby Atmos- och DTS:X-innehållet kommer att dra nytta av tekniken, som får det att se ut som om ljudet faktiskt kommer från skärmen, medan stöd för IMAX Enhanced-format kan njuta av 3D-ljud. Det finns också AI-rumskalibrering för att säkerställa att du får det bästa ljudet för din installation.

Naturligtvis ansluts den till TV:n via HDMI, medan det finns stöd för HDMI 2.1, VRR och har ett läge med automatisk låg latens. Men om du vill ha 4K HDR-spel på 120Hz måste du koppla upp själva konsolen till teven istället. Det finns stöd för Google Assistant och Amazon Alexa också. Samtidigt, med LG WOWCAST Wi-Fi-ljuddongel, kommer du att kunna njuta av förlustfritt flerkanaligt ljud minus kablar.

LG kommer att avslöja alla detaljer på CES 2022, som startar i januari, för denna naturliga efterföljare till LG SPI1RA. Vi förväntar oss att hela arrayen kommer att kosta cirka 1 500 pund. Företaget kommer att visa upp hela sin serie i början av 2022 på CES, men det är de tv-apparater som de flesta troligen kommer att bli hänförda av på golvet i Las Vegas.

Har äldre spelare som LG tappat försprånget i soundbar-spelet till sådana som Sonos? Låt oss veta @trustedreviews på Twitter.

Relaterade Artiklar

Back to top button