Nya funktioner för OneDrive: Photo Editor och Organizer med mera

0 Shares

För bara några timmar sedan tillkännagav Microsoft ett antal nya funktioner för OneDrive. Specifikt har företaget velat ta itu med en av de största bristerna i detta moln jämfört med dess främsta direkta rival: Google Photos. Och därmed kommer vi äntligen att kunna ha en fotoredigerare i Microsofts moln.

Nya funktioner för OneDrive

Vad den nya OneDrive-fotoredigeraren erbjuder

Naturligtvis kommer den här fotoredigeraren inte att vara en komplett redigerare som Photoshop, men den kommer att fokusera på att erbjuda oss en rad grundläggande redigeringsverktyg för att lägga sista handen på våra bilder.

Ett av verktygen som vi kommer att se kommer att vara Skära ut . Många av bilderna vi tar är större än de borde vara och har onödiga element som inte är till någon nytta. Tack vare det här verktyget kommer vi att kunna klippa ut dessa element, lämna bilden med den del som verkligen intresserar oss, ta bort allt annat.

Nya funktioner redigera bilder OneDrive - 1

Har du haft bilder vända eller med fel vinkel? Microsoft vill också hjälpa oss att ta itu med detta problem. Dess rotera och vända verktyget gör det möjligt för oss att ändra orienteringen för alla foton som har blivit fel, samt vända den och ändra vinkeln så att vi kan lämna den rak om den har blivit fel.

Nya funktioner redigera bilder OneDrive - 2

Även om mobiltelefoner vanligtvis automatiskt justerar ljus- och färgvärdena kan bilderna många gånger ha mörka och inte särskilt levande färger. Tack vare den nya färg- och ljusinställningar vi kommer att kunna redigera våra foton från OneDrive för att ge dem en korrekt finish. Vi kommer att kunna redigera ljusstyrka, kontrast, exponering, färg, mättnad och andra parametrar så att vårt foto lyser som vi ville ha det.

Nya funktioner redigera bilder OneDrive - 3

Microsoft vill också ta med andra funktioner till sitt program, som möjligheten att skicka bilder från mobiltelefoner till skärmar genom Chromecast , eller för att underlätta organisationen av foton i molnet genom automatiska mappar efter datum eller källa.

Tillgänglighet

För närvarande har Microsoft inte gett detaljer om när den här nya funktionen kommer att vara tillgänglig. Vad vi vet är att dessa redigeringsfunktioner kommer att nå både webben och OneDrive-applikationer för Android och iOS (även om de kommer hit senare), så vi kan använda dem utan problem oavsett hur vi använder Cloud.

Med tanke på att Google har tagit bort free lagring för dina foton , och OneDrive blir bara bättre, kan Microsoft skaka Google-molnet? Förmodligen ja, men tills dessa funktioner når alla användare är det för tidigt att vara säker.

0 Shares