Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nya exklusiva virtuella konserter från Spotify

Spotify har tillkännagett en ny virtuell spelningsupplevelse, med framträdanden från The Black Keys och girl in red.

Spotify har tillkännagett sändningen av virtuella föreställningar med biljetter som kommer att släppas under nästa månad. Leon Bridges och The Black Keys är bland de fem artisterna som spelar de förinspelade onlinekonserterna.

Showerna, inspelade på platser som artisterna valt, är avsedda som en gåva från Spotify för dem i länder där pandemirestriktioner för liveevenemang ännu inte har hävts. De är också för alla som inte riktigt är redo att komma tillbaka till ett trångt utrymme igen.

Föreställningarna, gjorda av Spotify i samarbete med Driift, kommer att vara på olika platser runt om i världen – intima spelningar med en speltid på mellan 40-75 minuter som fansen kommer att behöva ställa in vid den schemalagda tiden för att se.

De fem livestreamarna är:

  • 27 maj – De svarta nycklarna i Mississippi på Blue Front Café
  • 3 juni – Rag’n’Bone Man från Roundhouse i London
  • 10 juni – BleachersJack Antonoff på en stadsbussresa från Brooklyn, New York, till Asbury Park i New Jersey
  • 17 juni – Leon Bridges i Los Angeles på Gold-Diggers Hotel
  • 24 juni – flicka i röttuppträder i Oslo

Biljetter kostar 15 USD plus moms. Fans kommer naturligtvis att behöva skapa en free Spotify-konto för att köpa biljetter. Spotifys intuitiva inriktningsannonser kommer att säkerställa att användare som redan är fans av artisterna görs medvetna om spelningarna, med The Black Keys-fansen som börjar meddelas från den 19 maj.

The Black Keys sa: “Det senaste året har varit tufft för både musiker och fans, så vi ville hitta ett sätt att dela detta liveframträdande av låtar från vårt nya projekt, Delta Kream, från en plats vi älskar, Blue Front Café , den äldsta aktiva juke jointen i Amerika. Vi är glada över att vara en del av detta nya initiativ med Spotify som kommer att ge fansen ett bra sätt att få kontakt med sina favoritartister.”

Spotify meddelade också att det skulle “integrera konserter i den övergripande lyssningsupplevelsen genom att göra framträdanden lättare att hitta”, så att lyssnare bättre kan spåra evenemang av sina favoritartister.

Biljetter till den virtuella konsertserien finns här.