Nya buggar dyker upp med Apple Music, när kommer de att åtgärdas?

0 Shares

Var kommer dessa nya Apple Music-fel ifrån?

Många användare har kontaktat oss för att rapportera problem med Apples musiktjänst och be oss om hjälp att lösa dem. Vissa av dessa klagomål kan också hittas i olika specialiserade forum. Och även om det inte har bekräftats officiellt, tyder allt på att de senaste ändringarna som införts i Apple Music kan vara den skyldige som många användare runt om i världen är har problem med att spela låtar, antingen för att de skärs vid en viss tidpunkt eller för att de direkt inte ens kan öppna dem.

apple music hi-fi

För mer än en månad sedan introducerade det kaliforniska företaget förändringar av plattformen som lägger till kompatibilitet med Dolby Atmos, Spatial Audio och andra funktioner som gör att hela katalogen av låtar består av ett ljud av högre kvalitet och till och med har möjlighet till förlustfri uppspelningskvalitet. Det faktum att dessa förändringar når hela den enorma katalogen av låtar är det som kan orsaka problem. Låt oss inte glömma att liknande problem upplevdes nyligen med Apple Podcast när prenumerationspodcasterna som tillkännagavs vid Apples aprilevenemang introducerades.

Vad kan du göra för att fixa det?

Om det här problemet verkligen är relaterat till det som tidigare kommenterades, finns det lite du kan göra eftersom det är Apples egna servrar som har felet. Faktum är att dess lösning skulle vara att företaget fixar bristerna därifrån utan att behöva uppdatera applikationen eller operativsystemet som används för att öppna den. Och ett bevis på detta är att problemen inte bara uppstår i de senaste officiella versionerna, utan även i betaversioner som iOS 14.7 eller iOS 15 som rapporteras. Och det stannar inte bara på iPhone, eftersom liknande problem uppstår på iPad, Mac och Apple TV också.

Apple Music

I det här fallet är tålamod den enda lösningen, hur konstigt och irriterande det än kan låta, eftersom det är lite du kan göra om felet finns på servrarna, och måste vänta på att Apple själv ska fixa det. Om du nu vill utesluta att det är ett problem med din enhet rekommenderar vi att du startar om enheten, kontrollerar din internetanslutning, tar bort och installerar om Musik-appen och till och med utför tester från andra datorer för att se om du kan få uppspelningen att återgå till att bli bra.

Det återstår att se om Apple äntligen släpper ett uttalande i detta avseende och även om det gör någon kampanj eller ersättning till berörda användare, eftersom det i slutändan är en tjänst som användarna betalar för och ändå kan många inte njuta av den .

0 Shares