Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nya Amazon Music Live-konserter på Amazon Prime kommer att livestreamas varje vecka

Letar du efter ett nytt livemusikprogram att titta på online? En serie Amazon Prime-konserter, värd av 2 Chainz, startar denna månad med Lil Baby.

Amazon har meddelat Amazon Music Live, konserter liveströmmade från Los Angeles. Konsertserien kommer att vara värd av 2 Chainz, som också kommer att intervjua artisterna – med början 27 oktober kl. 21.00 PT med Lil Baby spelar hans nya släpp.

Amazon Prime Video liveströmmar fokuserar ofta på livesport, och de nya konserterna kommer att sändas direkt efter Torsdag kväll fotbollförmodligen i ett försök att få den stora publiken som evenemanget drar på Prime – liknande Super Bowl Halftime-showen.

Amazon Musics globala chef för artistmarknadsföring Kirdis Postelle sa: “Oavsett om du är en sportfantast som väntar på veckans första fotbollsmatch, eller en musikfantast som stannar uppe sent för att höra den senaste droppen från din favoritartist, är torsdagen den största natt för underhållning.”

“För artister representerar denna show en enorm ny scen att dela sin musik med fansen efter Torsdag kväll fotboll – veckans största match, direktsänd på Prime Video.”

Konserterna är tillgängliga på Amazon här under en begränsad tid, tillsammans med listor över kommande föreställningar. Serien kommer även att finnas tillgänglig på Twitch.

Den första månaden av konserter efter Lil Baby Megan dig hingst den 4 november och countrysångare Kane Brown den 11 november – därefter listas programmen med ett retsamt “Kommer snart”-meddelande. På nav användare kan också granska filmer med musiktema och inspelningar av konserter tillgängliga på Amazon.

Konserterna är delvis ett medel för att uppmuntra Amazon Prime-användare att kolla in musikströmningsplattformen Amazon Music, som prenumeranter kan komma åt för freeoch överväg också att betala för Amazon Music Unlimited för annons-free musikströmning.

Coronavirus-pandemin gjorde livestream-konserter inte bara populära utan en nödvändighet, utan även när personliga konserter har återupptagits har musikbolag, skivbolag och artister fortsatt att använda dem som ett verktyg för att nå avlägsna fans och komma på radarn för nya lyssnare .