Ny Xbox TV-app tillkännagavs för Game Pass | Betrodda recensioner

0 Shares

Microsoft har meddelat att de snart kommer att lansera en Xbox TV-app, som gör det möjligt för Game Pass Ultimate-prenumeranter att spela liknande Halo, Forza och mer på sin TV utan behov av en konsol eller PC.

Xbox arbetar med “globala TV-tillverkare” för att föra Xbox TV-appen till tv-apparater. Genom att använda molnströmningstekniken i xCloud behöver användarna bara prenumeration, controller och internetanslutning (minst 10 Mbps nedladdningshastighet) för att spela olika spel på Game Pass-tjänsten.

Game Pass via xCloud är för närvarande endast tillgängligt på mobiler, surfplattor och konsoler via den dedikerade appen och webbläsarbetan. Men Microsoft har också bekräftat att xCloud-stöd kommer till Xbox-konsoler, vilket potentiellt kan innebära att du kan spela spel som stöds utan att ladda ner dem.

Den kommande Xbox TV-appen känns dock som det mest spännande tillägget, vilket gör det möjligt för spelare att börja spela i sitt vardagsrum utan att behöva en extra enhet. Microsoft har också tidigare antytt (via The Verge) att det skulle kunna lansera en Xbox-streaming-pinne, som sannolikt skulle ha Xbox TV-appen förinstallerad. Detta skulle innebära att de med en TV utan smarta funktioner fortfarande kommer att kunna komma åt Game Pass.

Microsoft avslöjade också att det förbättrar xCloud-upplevelsen genom att uppdatera sina servrar med Xbox Series X-maskinvara, vilket säkerställer snabbare laddningstider, förbättrade bildhastigheter och uppdaterad grafik för optimerade spel.

Tyvärr finns det inga specifika lanseringsdatum för TV-appen och servern X-serverförbättringar, men vi tror att det inte kommer att dröja länge.

Nyheten om en Game Pass-app för smarta TV-apparater är knappast en stor överraskning, men det är ändå ett viktigt steg för Xbox och resten av spelbranschen. Vi vet redan hur stort värde Game Pass är, men att få tillgång till det via din TV – utan att behöva en PC eller konsol – är ett stort steg för tjänsten.

Detta skulle öppna en enorm marknad för Xbox, vilket gör att alla med en anständig internetanslutning kan hoppa in i ett spel utan att fördjupa de höga kostnaderna för en konsol eller PC. Vi har redan sett hur framgångsrika Netflix och Disney Plus har varit de senaste åren, så det är mycket vettigt för Xbox att följa efter.

Kommer xCloud att göra konsoler överflödiga? Inte när som helst inom en snar framtid, eftersom streaming fortfarande inte kan replikera prestanda för en fysisk konsol. Och låt oss inte glömma att alla som använder xCloud just nu är beroende av Game Pass-biblioteket. Det finns många fantastiska spel på tjänsten, men det har fortfarande några märkbara utelämnanden. Men ta inget bort från Xbox, det här är ett genererande definierande drag som kommer att göra spel mer tillgängligt och överkomligt i framtiden.

0 Shares