Ny version av Safari 14.1.2 för macOS Mojave och Catalina

Apple släpper “Obsolete” Safari 14.1.2 för Mac

I går kom det programvarusläpp från Apple med iOS 14.7, watchOS 7.6 och tvOS 14.7. Det som verkar vara den sista betaversionen av macOS 11.5 släpptes också. Det fanns dock en release som inte skapade några rubriker och som ändå är mycket viktig för dem som äger en av dessa datorer:

  • MacBook Air (2012)
  • MacBook Pro (2012 och början av 2013)
  • iMac (2012 och 2013)

Vi satte tidigare citattecken till “föråldrade” eftersom dessa Mac-datorer faktiskt fortsätter att fungera perfekt, de är helt enkelt inte kompatibla med versioner lika med eller senare än macOS 11. Dessa fanns kvar i macOS Mojave eller macOS Catalina. Apple har dock inte glömt dem och har släppt den tidigare nämnda versionen av Safari 14.1.2.

mac 2012

Hur man uppgraderar och varför

Det tas för givet att när en Mac inte längre är kompatibel med nya versioner av programvara, kommer den inte längre att kunna njuta av visuella och funktionella nyheter som introduceras. Det är dock vanligt att Apple lanserar kompletterande uppdateringar flera år senare för dem med syftet att de ska förbli säker utrustning, med förståelse för att kanske inte alla användare har råd att köpa en av de nya datorerna.

I det här fallet har en systemuppdatering inte lanserats som sådan, utan webbläsaren Safari. Sättet att fortsätta för att uppdatera till version 14.1.2 av Safari är dock detsamma som när du uppdaterar hela systemet. Om du har en av de datorer som nämns ovan bör du gå till Systeminställningar> Programuppdatering och där hittar du den här versionen av webbläsaren redo för nedladdning och efterföljande installation. Du måste sannolikt ha applikationen stängd och starta om när den är klar.

Du bör veta att om du har en version före macOS Mojave, kommer du förmodligen inte att hitta den här Safari-uppdateringen. Det är därför du först måste uppdatera till den senaste versionen av systemet som du har tillgänglig och sedan visas webbläsarversionen (om den inte installerar sig själv när du uppdaterar Macen helt).

Anledningen till att vi indikerar att det är viktigt att uppdatera är att ta med viktiga säkerhetskorrigeringar som kommer att hålla det säkert att navigera genom det. Apple specificerade inte exakt vilken typ av specifika buggar den här versionen korrigerar, men med tanke på att man inte brukar lansera dessa uppdateringar om det inte finns några större fel verkar det som att mycket relevanta säkerhetsproblem måste ha upptäckts.

Relaterade Artiklar

Back to top button