Ny ras och EasyVista lanserar 5 språk global webbplats och ökar hastigheten med 600 %

0 Shares

EasyVista IT-tjänstehanteringsplattform skapades för att hjälpa företag att automatisera och anpassa tjänsteleveransen för att förbättra IT-effektiviteten och öka personalens produktivitet. EasyVista förenklar IT-tjänsthantering genom att göra det enkelt att leverera och använda för dagens företagsorganisationer. Idag hjälper de 1 200+ företag runt om i världen att radikalt förbättra användarupplevelsen, förenkla och påskynda tjänsteskapandet och minska den totala kostnaden för leverans av IT-tjänster. EasyVista betjänar företag inom en mängd olika branscher, inklusive finansiella tjänster, hälsovård, högre utbildning, teknik, offentlig sektor, detaljhandel, tillverkning och mer.

Deras utmaning

EasyVista arbetade med flera WordPress-sajter som hade långsamma laddningstider, var svåra att hantera och önskade en ny design baserad på ett uppdaterat varumärke. Allt detta kombinerades för att skapa en användarupplevelse som avskräckte besökare och gjorde det svårt för EasyVistas team att generera leads. De stödde också regionala team i Nordamerika, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien, vilket gav en ny nivå av komplexitet eftersom de hade översatta webbplatser till varje modersmål. EasyVista behövde en lösning som enkelt och snabbt kunde stödja fem olika webbplatser på fem olika språk.

Efter att ha hanterat dessa frågor i tre år, bestämde EasyVista att det var dags att återlansera en ny webbplats och tog hjälp av New Breed Marketing, en HubSpot-partner i Diamond-tier med de två första certifierade HubSpot-utvecklarna i personalen.

Vår process i rörelse

Vi började vårt engagemang med EasyVista genom att utveckla en anpassad säljförberedd webbplats på HubSpot CMS. Denna process började med skapandet av EasyVistas köparpersonligheter och slutade med en utbildning efter lanseringen för att säkerställa att deras team hade befogenhet att hantera sin nya onlinenärvaro.

1. Buyer Persona Development

Buyer personas är halvfiktiva representationer av dina idealkunder. De hjälper dig att förstå dina potentiella kunder bättre och gör det lättare att skräddarsy ditt innehåll efter deras specifika behov, beteenden och problem. En framgångsrik säljfärdig webbplats måste börja med detta grundliga planeringsstadium för att säkerställa att slutprodukten är inriktad på ett verkligt inkommande, personbaserat tillvägagångssätt.

Innan EasyVista arbetade med oss ​​riktade EasyVista bara deras innehåll och webbplats mot en köparpersona. I det här steget arbetade vi med dem för att utveckla två primära personas som vägledde resten av deras webbdesign och fortsatte att vägleda deras strategi för innehållsutveckling.

2. Informationsarkitektur

När alla planeringsdokument var färdiga utvecklade vi informationsarkitekturen för EasyVistas nya webbplats. Informationsarkitektur omfattar strukturen på en webbplats. Detta gör att alla som är involverade i omdesignprocessen kan förstå webbplatsen som en användare skulle göra och vägleder placeringen av den information de vill ha. Slutresultatet är en förståelse för det ideala användarflödet och digitala köparens resa för var och en av EasyVistas köparpersonas. Dessa förståelser är inbyggda i en webbplatskarta, navigeringsfält, drop-down hierarki, formulärstrategi och webbsidor.

easy vista och ny ras minskar webbplatsens hastighet med 600 %

3. Designa prototyper

Vårt team, som bygger på webbramarna, arbetade sedan i samarbete med EasyVistas team för kreativa tjänster för att utveckla en serie realistiska modeller av den omgjorda webbplatsen. Dessa mockups innehåller fullständiga meddelanden och konverteringspunkter för att till fullo illustrera hur EasyVistas nya webbplats både skulle se ut och fungera. Varje mockup skapades med slutanvändarupplevelsen i åtanke, så att webbplatsen bättre skulle driva konverteringar och verkligen vara “försäljningsklar”.

easy vista och ny ras minskar webbhastigheten med 600 %

4. Innehållsutveckling

Med designprototyperna godkända började vi utveckla det återstående innehållet som den nya webbplatsen behövde. Även den mest vackert designade webbplatsen behöver stöd av välskriven och kraftfull kopia – annars kommer konverteringarna fortfarande att falla platt. Nu när vi hade arbetat med EasyVista för att slutföra deras visuella stilar och innehållsstilar kunde vi skapa kopior med en konsekvent ton och stil. Konsistens i ton och stil lyfter också användarupplevelsen och främjar EasyVistas värdeförslag:

5. Mallutveckling

Med all design och all kopia avklarad kodade vårt team EasyVistas fullt lyhörda, anpassade HubSpot-sidmallar. Efter att ha slutfört varje mall utförde en senior utvecklare ett rigoröst QA-test för att säkerställa att den skulle återges perfekt för alla skärmstorlekar, webbläsarstorlekar och enhetstyper. Dessutom är alla våra anpassade mallar byggda med HubSpots inbyggda, visuella Template Builder, så att EasyVistas team kan göra varianter av dessa mallar utan att behöva en utvecklare.

6. Mjuk produktlansering

EasyVistas mjukstartsproduktion samlade alla färdiga mallar och deras tillhörande tillgångar för att bygga ut hela webbplatsen. Vårt team gjorde en sista omgång QA och gav EasyVista full åtkomst i en staging-domän, så att deras intressenter också kunde göra en fullständig granskning.

7. Lansering och utbildning

Efter en 4-månaders sprint säkerställde vi en sömlös lansering av EasyVistas nya webbplats. Vårt team ställde upp med en QA efter lanseringen för att kontrollera att omdirigeringar och SSL alla fungerade korrekt. Slutligen utbildade vi medlemmarna i EasyVistas team i alla aspekter av deras nya webbplats, så att de kunde få internt befogenhet att hantera allt på egen hand.

Resultat

EasyVistas nya webbplats lanserades den 21 mars i år. Sedan dess har det upplevt några imponerande resultat. Som vi nämnde tidigare har deras sidas laddningstid förbättrats dramatiskt. Den gamla webbplatsen hade ett Google Analytics mobilprestandabetyg på 28 och datorprestandabetyg på 11. Den nya webbplatsen har ett mobilprestandabetyg på 89 (en 217 % ökning av mobilprestanda) och en stationär prestandabetyg på 85 (en ökning med 672 % i skrivbordsprestanda). Deras pingdomhastighet minskade också från 15 sekunder ner till två sekunder, vilket är en 607% ökning i hastighet. Dessa nya prestandabetyg och hastigheter bidrar till en mycket bättre användarupplevelse eftersom besökare nästan omedelbart får den information de letar efter.

easyvista impact award hubspotev-pingdom-efter

Den nya webbplatsen ökade också trafiken med cirka 10 000 besökare vid första lanseringen och har bidragit till att generera högre trafiknivåer än tidigare sett med den gamla webbplatsen. EasyVista svävar fortfarande mellan 10-15 000 sessioner varje månad.

easyvista impact award hubspot

Med en ökning av webbplatssessioner har EasyVistas nya webbplats också bidragit till att skapa fler kontakter för företaget.

easy vista och ny ras minskar webbplatsens hastighet med 600 %

Det har också ökat deras visning-till-inlämningsfrekvens.

easy vista impact award hubspot

Det är svårt att tro att en otroligt långsam webbplats kan hindra dina ansträngningar för att generera potentiella kunder så drastiskt, men skillnaden mellan den gamla och den nya är natt och dag!

Inverkan

Efter lanseringen av deras ursprungliga webbplats har vårt team fortsatt att arbeta med EasyVista för att återlansera hela webbplatsen på fem språk. Vårt team byggde upp infrastrukturen för varje översatt webbplats och sedan var det bara att skjuta in det översatta innehållet, tack vare kraften i HubSpots CMS. Som ett internationellt företag som stödjer regionala kontor runt om i världen, var det otroligt viktigt för dem att ha en webbplats som kunde stödja varje modersmål.

easy vista impact award för hubspot

Det brukar finnas ett stigma att du inte kan använda HubSpot för stora sajter eller stora företag, men vi har skapat EasyVistas flerspråkiga sajt i en enda HubSpot-portal. Deras flerspråkiga webbplats har kompletta språköversättningar och regionaliserade resurscenter och bloggar, samtidigt som de bibehåller ett enhetligt utseende och känsla på varje sida. Med ett av de största utvecklingsteamen i HubSpot Partners ekosystem, pressades vårt team över och bortom när de lanserade var och en av dessa översättningar, men slutresultatet av en nöjd kund är väl värt våra ansträngningar. Här är Gigi Walsh, senior chef för global kommunikation och innehåll som talar om detta projekt:

Intresserad av att påskynda din tillväxt med hjälp av en Diamond-tier HubSpot-partner? Vi vill gärna diskutera dina unika tillväxtmål och hjälpa dig att formulera en plan för att uppnå dem under 2019. Allt du behöver göra är att nå ut.

0 Shares