Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ny musikskapande app Mayk.it låter vem som helst skapa beats med bara en telefon

Vill du bli musiker? Allt du behöver är en iPhone för att skapa beats med den nya musikappen Mayk.it.

Ny musikapp-varning! Mayk.it är en musikskapande app riktad till icke-musiker. Mayk.it är en social musikapp där vem som helst kan göra ett beat med bara sin telefon. Mayk.it har fokus på att enkelt producera musik och dela den med andra användare i samhället.

Appen lanseras nu på iOS – med $4 miljoner i finansiering från iögonfallande investerare inklusive T-Pain och Sophia Bendz, som var Spotifys ursprungliga CMO.

iPhone-appen erbjuder en virtuell musikstudio, med free beats för att inspirera användare och enkla redigeringsverktyg. Att skriva uppmaningar får användare att börja göra musik på sina telefoner direkt. En upptäcktssida låter användare se vad andra har skapat i appen, och communityn kan betygsätta takterna utan orättvis bedömning med den Tinder-liknande svepfunktionen.

Mayk.it grundades av Stefan Heinrich Henriquez och Akiva Bamberger 2020. Henriquez sa att han blev inspirerad att göra appen eftersom han älskade att sjunga men hatade sin röst, och appen har röstfilter av just denna anledning.

Att sjunga inte bara i duschen har alltid varit min passion.

Men jag skämdes alltid så mycket över att sjunga för jag hade en hemsk röst.

Så jag slog mig ihop med amatörmusikern @xoob för att göra en låtapp som skulle få även någon som jag att låta 🚨.

Här är en låt jag gjorde om Tofu: pic.twitter.com/JhXG7d4RIB

— stefan👄🇺🇦📍music’verse (@stefan_mayk) 7 september 2021

Intressant nog är Henriquez före detta chef för global marknadsföring på TikTok. TikTok har haft musik invävd i sitt tyg sedan lanseringen, och artister kan få sina låtar till TikTok-biblioteket genom att använda ReverbNations free distribution, så att deras låtar kan vara soundtracket till dansutmaningar och snygga videor i appen.

Är mayk.it att skapa musik för lätt? Inte om det inspirerar människor som inte har självförtroende att betrakta sig själva som musiker att börja göra musik.

Mayk.it är så nytt att det för närvarande endast är inbjudningsbart. Gå med på väntelistan här.