Ny Ethernet-standard godkänd med upp till 400 Gbps hastighet

0 Shares

Detta tillkännagavs idag av Ethernet Alliance efter slutet av 2021 Technology Exploration Forum , där de bekräftar att deras nästa mål är att nå 400 Gbps med den senaste förbättringen av 802,3 standard, vilket är användningen av Ethernet-kablar.

Ny Ethernet-standard godkänd

Tre Ethernet- och fiberstandarder, närmar sig

Ethernet Alliance har tagit tillfället i akt att tillkännage och publicera 802,3cu standard, som redan är klar, vilket gör det möjligt att nå hastigheter på 100 och 400 Gbps i singelmode fiberoptik för varje våglängd. Att nå högre hastighet per våg gör att mindre energi kan användas, vilket minskar kostnaderna och gör att tätare nätverk kan drivas med mindre utrustning, vilket minskar värmen.

Utöver den standarden har de också meddelat att de är nära att skapa en grupp för IEEE P802.3ck standard. Skapandet av dessa grupper sker endast när en standard anses vara komplett och stabil. Och det verkar som att denna senaste standard är väldigt mogen och redo att erbjuda spektakulära hastigheter genom kopparkablar.

Specifikt kommer Ethernet att ha gränssnitt på 100, 200 och upp till 400 Gbps genom sina kopparkablar, vilket gör det möjligt att minska beroende av den optiska fibern som för närvarande är tillgänglig för att nå dessa hastigheter.

100 Gbps på avstånd på 80 km över Ethernet

Den sista standarden de har nämnt är IEEE P802.3ct , som är klar och redo för granskning innan godkännande. Standarden påverkar DWDM-system (Dense Wavelength Division Multiplexing) och är den första Ethernet-specifikationen som tillåter hastigheter på 100 Gbp s som ska uppnås över avstånd på minst 50 mil.

Trots attraktiviteten i godkännandet av dessa standarder är det viktigt att priset på 2,5G- och 10G-komponenterna fortsätter att falla så att deras närvaro ökar. För närvarande är nätverksutrustningen som krävs för att uppnå 10 Gbps över Ethernet mycket dyr, och kräver till och med speciella Ethernet-kablar som kan hantera sådana anslutningar. När det gäller 2,5G-kontakter blir de mer och mer vanliga i avancerade moderkort eller routrar, och så småningom kommer de att genomsyra mellanklasserna.

0 Shares