Ny Chromium-funktion för att justera Chrome och Edge-volymen

0 Shares

Windows 10 volymmixern lÄter oss höja eller sÀnka volymen för vart och ett av de program som vi har öppna individuellt. SÄledes kan vi till exempel öka volymen pÄ musiken som vi lyssnar pÄ pÄ Spotify, samtidigt som volymen pÄ webblÀsarna lÀmnas till ett minimum, eller dÀmpas, sÄ att de inte Äterger ljud.

Ny Chromium-funktion för att justera Chrome och Edge-volymen

Även om Windows kan kĂ€nna igen webblĂ€sare och kontrollera volymen pĂ„ ljudet som vi Ă„terger mellan dem, Ă€r denna integration fruktansvĂ€rd. Till exempel kan vi inte individuellt kontrollera ljudet som varje webblĂ€sarljudflik spelar upp, sĂ„vĂ€l som ljudet av PWA:er. Alla Chrome eller alla Edge har en enda ljudkontroll.

Mezclador sonido W10 Chrome Edge

Detta kan leda till vanliga problem. Det kan till exempel hÀnda att vi har sÀnkt volymen pÄ hela webblÀsaren, eller att vi har stÀngt av den vid en viss tidpunkt (till exempel för att förhindra automatisk uppspelning av videor frÄn vissa webbplatser) och att vi har glömt det .

För att eliminera denna begrÀnsning arbetar Chromium pÄ en ny funktion som kan förbÀttra integrationen av operativsystemet med webblÀsare baserade pÄ det, som Edge eller Chrome, bland annat.

Hur Edges nya ljudmixer kommer att fungera

Sedan Microsoft antog Krom som motor för sin Kant webblÀsare har den blivit en mycket aktiv utvecklare av OpenSource-motorn. Företaget hjÀlper inte bara till att förbÀttra motorns prestanda genom att dela nÄgra av de funktioner och funktioner som den implementerar i sin webblÀsare, utan det hjÀlper ocksÄ Google att uppnÄ mycket större integration med sitt operativsystem.

Microsofts mÄl Àr att istÀllet för att webblÀsaren ska visas som en enda ingÄng i denna mixer, varje flik som spelar upp ljud visas som en individuell ingÄng. SÄledes, till exempel, om vi har YouTube öppet med en video och Facebook med en annan video, visas bÄda flikarna separata, och vi kan styra volymen för bÄda individuellt. Samma sak kommer att hÀnda nÀr vi kör en PWA, som kommer att ha en egen oberoende volymkontroll.

Denna förÀndring kommer att komma lika till bÄde Edge och Chrome . DÀrför kommer det inte att vara en egenskap hos Microsofts webblÀsare, utan för sjÀlva motorn. Andra Chromium-baserade webblÀsare, som Opera eller Vivaldi, kommer ocksÄ att kunna njuta av den hÀr funktionen.

NĂ€r kommer denna funktion

För nÀrvarande ror Google och Microsoft Ät samma hÄll för att kunna ha denna nya funktion i operativsystemet klar sÄ snart som möjligt. De kan dock fortfarande inte ge ett exakt datum eller nÀr de kommer att kunna ha det klart inom den kanariska grenen av webblÀsarna. BÄde Google och Microsoft sÀger att implementeringen av den hÀr funktionen Àr utmanande av olika anledningar. Du kommer förmodligen till och med att behöva förbereda Windows 10 för att kunna anvÀnda den hÀr funktionen.

SÄ det enda vi kan göra just nu Àr att fortsÀtta vÀnta.

0 Shares