Ny Chromium-funktion för att justera Chrome och Edge-volymen

0 Shares

Windows 10 volymmixern låter oss höja eller sänka volymen för vart och ett av de program som vi har öppna individuellt. Således kan vi till exempel öka volymen på musiken som vi lyssnar på på Spotify, samtidigt som volymen på webbläsarna lämnas till ett minimum, eller dämpas, så att de inte återger ljud.

Ny Chromium-funktion för att justera Chrome och Edge-volymen

Även om Windows kan känna igen webbläsare och kontrollera volymen på ljudet som vi återger mellan dem, är denna integration fruktansvärd. Till exempel kan vi inte individuellt kontrollera ljudet som varje webbläsarljudflik spelar upp, såväl som ljudet av PWA:er. Alla Chrome eller alla Edge har en enda ljudkontroll.

Mezclador sonido W10 Chrome Edge

Detta kan leda till vanliga problem. Det kan till exempel hända att vi har sänkt volymen på hela webbläsaren, eller att vi har stängt av den vid en viss tidpunkt (till exempel för att förhindra automatisk uppspelning av videor från vissa webbplatser) och att vi har glömt det .

För att eliminera denna begränsning arbetar Chromium på en ny funktion som kan förbättra integrationen av operativsystemet med webbläsare baserade på det, som Edge eller Chrome, bland annat.

Hur Edges nya ljudmixer kommer att fungera

Sedan Microsoft antog Krom som motor för sin Kant webbläsare har den blivit en mycket aktiv utvecklare av OpenSource-motorn. Företaget hjälper inte bara till att förbättra motorns prestanda genom att dela några av de funktioner och funktioner som den implementerar i sin webbläsare, utan det hjälper också Google att uppnå mycket större integration med sitt operativsystem.

Microsofts mål är att istället för att webbläsaren ska visas som en enda ingång i denna mixer, varje flik som spelar upp ljud visas som en individuell ingång. Således, till exempel, om vi har YouTube öppet med en video och Facebook med en annan video, visas båda flikarna separata, och vi kan styra volymen för båda individuellt. Samma sak kommer att hända när vi kör en PWA, som kommer att ha en egen oberoende volymkontroll.

Denna förändring kommer att komma lika till både Edge och Chrome . Därför kommer det inte att vara en egenskap hos Microsofts webbläsare, utan för själva motorn. Andra Chromium-baserade webbläsare, som Opera eller Vivaldi, kommer också att kunna njuta av den här funktionen.

När kommer denna funktion

För närvarande ror Google och Microsoft åt samma håll för att kunna ha denna nya funktion i operativsystemet klar så snart som möjligt. De kan dock fortfarande inte ge ett exakt datum eller när de kommer att kunna ha det klart inom den kanariska grenen av webbläsarna. Både Google och Microsoft säger att implementeringen av den här funktionen är utmanande av olika anledningar. Du kommer förmodligen till och med att behöva förbereda Windows 10 för att kunna använda den här funktionen.

Så det enda vi kan göra just nu är att fortsätta vänta.

0 Shares