Ny Bluetooth-ljudstandard garanterar förbättrad ljud- och ljuddelning

0 Shares

Bluetooth SIG har meddelat att Bluetooth förvärvar sin nya standard med LE-ljud. Det är inte som vanliga Bluetooth-format som Bluetooth 4 eller Bluetooth 5, och detta ger en ny standard för Bluetooth-ljud.

Över klassisk Bluetooth har LE-ljudstandarden fördelar som hörapparater och ljuddelning. Musikdelning är möjlig med den nya rollen som sändningsljud, som har ljudenergiformat. Med detta kan människor dela sitt lyssnande ljud på smarttelefonen eller andra enheter med andra närliggande människor. Till exempel kan en person dela musik med familj och vänner, och även företag eller institutioner kan sända ljud till allmänheten genom att använda den här funktionen.

LE-ljudformatet använder den nya codec, LC3 (Low Complexity Communication Codec) som en förbättring för att ge hög ljudkvalitet med låg effekt. Det kan till och med hjälpa utvecklarna att utforma appar som inte påverkar enhetens batteritid. Det möjliggör också överföring av flera ljudströmmar som hjälper utvecklarna att göra ett framsteg i stereobildupplevelse på produkter som trådlösa öronproppar.

Bluetooth-specifikationerna för LE-ljud kommer att släppas under första halvåret i år, bekräftar Bluetooth Special Interest Group.

För mer tekniska nyheter, följ oss vidare Twitter och Facebook.

0 Shares