Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ny Apple-video ger tips för att ta fantastiska porträttbilder med iPhone

Apple har delat en ny videosession “Today at Apple” som lär dig tips och tricks för hur du tar porträttfoton med iPhone och master porträttfotografering.


HÖJDPUNKTER:

  • Ny videohandledning från “Today at Apple”-sessioner
  • Titta på videon för några bra tips om porträttläge
  • iPhone 7 Plus debuterade med porträttfotografering

En stillbild från Apples video om att ta fantastiska porträttbilder på iPhone

Video: Hur man tar fantastiska porträttbilder med iPhone

På fem minuter och tjugo sekunder lång, med den självlärde New York City-fotografen Mark Clennon och värd av Apple-specialisten Jahmyra, kommer denna nya videohandledning från “Today at Apple”, praktiska sessioner tillgängliga i Apples butiker och online.

→ Utvalda iPhone-fotograferingstips som alla borde känna till

Allt du behöver för att ta fantastiska porträtt med den DSLR-liknande skärpedjupseffekten är en iPhone 11 eller senare och Apples vanliga kameraapp. Svep till “Porträtt” i appen Kamera. Så snart porträttläget är klart blir namnet på ljuseffekten gult.

Eventuella porträtt som tas i appen Kamera sparas automatiskt i albumet “Porträtt” i appen Foton. Du kan sedan använda Fotos inbyggda redigeringsfunktioner för att göra saker som beskärning och automatisk förbättring. Observera att fotografering i RAW-format inte är tillgängligt i porträttläge.

Dessa videor som ger tips om att skapa har blivit något av en norm för Apple. Nyligen såg vi till exempel en liknande videohandledning full av värdefulla tips för att skapa andra världsbilder med hjälp av iPhones nattlägesfunktion.

Porträttläge fungerar på alla iPhone från iPhone 7 Plus och framåt, inklusive andra generationens iPhone SE. När det gäller iPads stöds porträttläge av tredje generationens iPad Pro och nyare.

På Apples webbplats finns mer information om att ta porträttfoton med iPhone.