Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIAs nForce2 Performance Review

När NVIDIA “lanserade” den ursprungliga nForce-kretsuppsättningen vid Computex 2001 i Taiwan var det ingen som förväntade sig att det skulle ta nästan ett halvår att nå utbredd tillgänglighet. När styrkretsen faktiskt var tillgänglig var VIA:s KT266A förankrad på marknaden och NVIDIA:s nForce hade liten initial framgång.

Tidigare i år fick NVIDIA äntligen en handfull OEM-designvinster för nForce-plattformen och följde upp den med en mycket mer mogen lansering av nForce2 i juli. Vi lärde oss av sina misstag, och vi fick tro att nForce2 inte skulle ha några av de problem som vi hittade med den ursprungliga nForce-lanseringen.

Om man tittar på dagens datum är det nu nästan tre månader sedan NVIDIA “lanserade” nForce2-kretsuppsättningen och vi kan äntligen ge dig en recension av förproduktionshårdvara. Vad handlade det om om att lära sig av sina misstag? Ingen tillverkare är dock perfekt, även Intel har sin egen uppsättning skruvar när det kommer till chipset (moderkortstillverkare är inte nöjda med att de har behövt gå från 845 till 845DDR till 845E till 845PE på ett år).

Med det där gnället ur vägen har vi faktiskt ivrigt väntat på lanseringen av NVIDIAs andra Athlon XP-chipset. Våra förväntningar på styrkretsen var inte orimligt höga, vilket var fallet med den ursprungliga nForce, och det finns många fler lanseringspartners den här gången. Även om du fortfarande inte bör förvänta dig återförsäljning förrän några veckor till, är brädor antingen klara eller i slutskedet av förberedelser för massproduktion.

Den här artikeln kommer inte att fokusera på arkitekturen bakom nForce2-kretsuppsättningen och inte heller kommer den att beskriva grafikprestandan för nForce2. För detaljer om chipset, läs vår Tekniköversikt av nForce2 och för integrerad grafikprestanda, vi har en annan artikel på gång som du kommer att stöta på senare i veckan.