Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIAs GeForce3: "NV20" Avslöjat

Spänningen har ökat. Världen och din förväntade sig avslöjandet av vad som utan tvekan skulle bli kungen på marknaden för 3D-grafik i augusti förra året. Tyvärr, till stor besvikelse, var allt vi såg en handplockad GeForce2 GTS-variant och några nya drivrutiner från NVIDIA. Diskussionen florerade på webben om NVIDIAs “missade” produktcykel, och även om vissa inte var villiga att acceptera det faktum att den svårfångade NV20 inte skulle dyka upp på ytterligare 6 månader fanns det lite att göra åt det.

Möjligheten fanns där; 3dfx, ATI eller till och med Matrox hade chansen att kliva fram och ta rampljuset. Och även om vi hade förväntat oss att ATI skulle kliva fram med åtminstone en Radeon MAXX senaste Comdex, var allt som kom ut ur 3D-grafikmarknaden NVIDIAs förvärv av 3dfx.

Vi är faktiskt skyldiga NVIDIA en ursäkt. När vi fick reda på att NV20 skulle pressas tillbaka en hel produktcykel och att GeForce2 Ultra skulle ta dess plats, gav vi dem definitivt en svår tid. Men som du snart kommer att se, fanns det inget sätt att NV20 kunde ha klarat sig förra året av just de skäl som NVIDIA gav allmänheten: främst att DirectX 8 inte var redo och att de fortfarande väntade på 0.15- mikronprocessen för att komma igång för just detta chip.

Snabbspolning framåt till i dag, NVIDIA presenterade nyligen “NV20” som GeForce3 i Tokyo förra veckan … för en Mac-publik. Det var en hel del uppståndelse kring den här utgåvan helt enkelt för att det faktiskt är PC-industrin som har placerat NVIDIA där de är idag, men det finns ingen anledning att bli upprörd, GeForce3 kommer att vara ute för PC samtidigt om inte tidigare än Mac-communityt får det. Den största frågan vi måste ställa är vilka spel som kommer att dra nytta av det och tyvärr kräver det mycket mer spekulativt svar.

Ack, vi går före oss själva; vi pratar om att köpa ett kort vi inte vet något om. Lyckligtvis kommer allt att förändras idag; det du är på väg att se är förmodligen den mest intressanta produkten som kommit till marknaden för 3D-grafik sedan introduktionen av 3Dfx:s (med stort D) Voodoo grafikaccelerator. Vi har låtit dig vänta tillräckligt länge, utan vidare, låt oss ta en titt på NVIDIAs GeForce3: The Infinite Effects GPU.