Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIA SLI Performance Preview med MSI:s nForce4 SLI-moderkort

Medan världen vände var jag på ett flyg till Taiwan för att träffa och diskutera framtida produkter med nästan alla taiwanesiska moderkorts- och grafikkortstillverkare jag kunde få ett möte med. Diskussionerna gav en hel del viktig information, såsom uppdateringar av färdplanen, en bättre förståelse för några av de nuvarande utbudsbristerna och viss insikt om hur marknaderna här i Taiwan och globalt stod sig. Även om jag kommer att prata om de flesta av dessa ämnen i en separat artikel, kunde jag inte motstå men posta information om en mycket intressant produkt som jag lyckades få lite “ensamtid” med när jag var i Taiwan.

För bara några veckor sedan reste vår egen Wesley Fink och jag till NYC för att träffa NVIDIA och, ännu viktigare, för att få lite förstahandserfarenhet med nForce4 och nForce4 SLI-plattformar. Som du vet från vår tidigare bevakning om ämnet är nForce4 SLI det högsta nForce4-erbjudandet utrustat med ett konfigurerbart antal PCI Express-banor. Det fina med att ha ett konfigurerbart antal PCI Express-banor är att du kan ha en enda PCI Express x16-plats, eller så kan du dela upp den ena kortplatsen i två x8-platser – vilket är perfekt för att installera två grafikkort i.

NVIDIA är mindre än en månad kvar från att skicka ut den slutliga leveransen av nForce4 SLI-kort till recensenter, men vi lyckades få lite tid för kvalitetsutvärdering med ett nForce4 SLI-kort från MSI. Det viktiga att notera här är att det var pre-release och vi hade en mycket begränsad tid med det – för att inte tala om att jag är ungefär halvvägs runt världen från min testutrustning och riktmärken, så förlåt mig om antalet av tester eller riktmärken är inte så komplett som du är van vid att se på AnandTech.

Det kommer att finnas två versioner av MSI nForce4 SLI-kortet som levereras över hela världen; i USA kommer den att heta MSI K8N Neo4 Platinum/SLI men i resten av världen kommer den att heta MSI K8N Diamond. Det kommer att ske några små ändringar i specifikationerna mellan de två men inget större.


Klicka för att förstora

MSI-moderkortet vi testade är faktiskt det allra första fungerande provet av K8N Neo4 Platinum/SLI; i själva verket, just nu finns det bara 4 fungerande nForce4 SLI-prover på MSI i Taiwan, varav två råkar vara på mitt hotellrum. Trots moderkortets tidiga karaktär var det 100 % stabilt och kraschade inte en enda gång under våra testtimmar eller under de 12 timmarna av inbränning innan dess. Det uppstod en del renderingsproblem under en del av testerna, men vi överlämnade det till förare som behöver lite arbete; en sak att tänka på är att SLI är extremt förarintensivt och vi ska förklara varför om ett ögonblick. Se till att läsa vår nForce4-recension och SLI-förhandsgranskning innan du fortsätter med den här recensionen för att förstå vad som ligger bakom nForce4 och SLI.

Vi hade inte tid att köra ett helt spektrum av benchmarks, så alla våra tester är begränsade till 1024 x 768, 1280 x 1024 och 1600 x 1200 med 4X AA aktiverat. Vi testade att använda en Athlon 64 FX-55 med 1 GB Corsair DDR400 under Windows XP Professional med DX9c. Att hitta spelriktmärken var lite av en utmaning i Taiwan, men trots de kinesiska lådorna var våra exemplar av Doom 3 och Far Cry i princip de engelska versionerna. Vi inkluderade också Counterstrike: Source Visual Stress Test i vår improviserade testsvit. Men innan vi kommer till riktmärkena, låt oss prata lite om hur du faktiskt får SLI att fungera.