Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIA nForce3 Go120 och Transmeta Efficeon Preview

NVIDIA är tillbaka på det, men inte där du kanske tror. På skrivbordsmarknaden har NVIDIA visserligen en del att göra, men det finns fortfarande andra marknader som vi inte bör glömma (de tjänar fortfarande pengar). På den mobila grafiksidan har vi blivit besvikna på GeForce FX Go56X0 (NV31M), då ATI Mobility Radeon 9600 visar ett klart försprång över sin konkurrent (vår täckning). Eftersom mobilgrafik alltid är långsammare påminner den ofta om vanlig skrivbordsgrafik, vilket är anledningen till att vi har rekommenderat Radeon 9600 XT och Pro för stationära datorer och deras mobila bror. Men nog med det, vi kommer snart att dyka in i mobilgrafik igen…

Mobilmarknaden har utvecklats till delmarknader: avancerad, tunn och lätt och ultraportabel. Med stationära ersättningsbärbara datorer och Small Form Factor-datorer som blir mer populära, tillgriper de ofta en kombination av mobila delar, vilket är anledningen till att de kan betraktas som en blandning mellan den stationära och mobila sidan. Anledningen till att vi gör en speciell notering av dessa marknader är att NVIDIA för bara några dagar sedan lanserade nForce3 Go120 för den ultraportabla marknaden tillsammans med Transmetas Efficeon-processor. Och med ultraportabel menar vi inte bara något som en IBM X31, det verkar som om NVIDIAs planer är mycket högre än så.

NVIDIAs nForce3 Go150 lanserades tillbaka på Computex, tillsammans med resten av nForce3-familjen. (För mer information om nForce3 på den vanliga och avancerade marknaden för stationära datorer, läs vår nForce3 och nForce3 Pro-bevakning.) nForce3 Go150-chipset är avsedd för stationär ersättning för bärbara datorer på grund av dess användning tillsammans med Athlon64 och GeForce FX Go mobila grafikprocessorer . (Något vi med spänning väntar på att få ta en titt på). Även om det fokuserar på prestandaändan, adresserar det inte den växande marknaden för ultraportabla/tunna och lätta bärbara datorer. Detta är precis vad nForce3 Go120 är tänkt att göra.