Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

nVidia nForce2 Ultra 400Gb: Snabbt LAN, brandvägg, SATA, RAID för Athlon XP

När nVidia lanserade nForce3-250Gb-kretsuppsättningen förra månaden, var vi mycket imponerade av funktionsuppsättningen som nVidia hade inbyggt i styrkretsen. nForce3 gick i princip från den sämsta funktionsuppsättningen för Athlon 64 (nForce3-150) till en ledande checklista med unika funktioner som on-chip Gigabit LAN, on-chip brandvägg och “Any-Drive” RAID som kunde kombinera SATA och IDE driver. Du kan se dessa detaljer i vår tvådelade artikel om nForce3-250:

nForce3-250 – Del 1: Ta Athlon 64 till nästa nivå
nForce3-250 – Del 2: Ta Athlon 64 till nästa nivå

nVidia berättade för oss vid lanseringen av nF3-250 att vi också skulle se en uppdatering av nForce2-kretsuppsättningen för Athlon XP. Det här lät bra, men vi var skeptiska till huruvida nVidia verkligen skulle investera i att uppdatera nF2 till nF3-250 funktionsuppsättningen med alla framtida rörelser riktade mot Athlon 64. Kanske var drivkraften VIA:s senaste lansering av deras dubbla kanaler KT880 chipset. nVidia har dominerat marknaden för Athlon XP-chipset sedan lanseringen av nForce2, och det är tydligt att både VIA och nVidia tror att det fortfarande kommer att bli mycket försäljning av Socket A-moderkort.

Oavsett push har nVidia gjort exakt vad de lovat. Den nya nVidia Socket A-kretsuppsättningen kallas nForce 2 Ultra 400Gb, och den innehåller alla de viktigaste funktionerna som först introducerades med nForce3-250Gb-kretsuppsättningen. För Socket A-älskare är detta mycket goda nyheter. Det betyder att de mycket rimliga Socket A Athlons nu kan hitta ett hem i ett moderkort som ger upp väldigt lite till de bästa Athlon 64-chipseten.