Nvidia kommer tillbaka för att tillkännage RTX 2050 laptop

Varför det är viktigt: Nvidia tillkännagav precis några nya bärbara produkter som kommer i början av nästa år. Mest märkligt är att en av dem är en serie bärbara datorer med en aldrig tidigare avslöjad RTX 2050. Det ser ut som ännu en oväntad åtgärd för att fungera på den utbudsstängda GPU-marknaden.

De nya RTX 2050, MX570 och MX550 GPU:erna borde ge fler valmöjligheter till kunder med olika hårdvarukrav. Vi har redan bärbara datorer utrustade med den nyare Ampere-generationens RTX 3050, men kanske kommer 2050 att vara ett billigare alternativ (3050 bärbara datorer kostar cirka 800 $). Även till ett lägre pris kommer RTX 2050 att ha all teknik som är associerad med Nvidias senaste grafikkort: RT-kärnor, Tensor-kärnor, DLSS, Nvidia Reflex, Nvidia Broadcast, Nvidia Encounter och Nvidia Optimus.

Det är dock svårt att säga hur det kommer att fungera. TechSpots recension av den bärbara datorn GeForce RTX 3050 Ti noterade att dess ynka 4 GB VRAM skadade dess strålspårningsprestanda. Nvidia släppte precis en 12GB desktop 2060 i ett annat försök att lätta på trycket på GPU-marknaden. Så kanske ett nytt kort i 20-serien för bärbar dator inte kommer att ha ont om RAM. 3050 Ti-recensionen ifrågasatte också sin plats på marknaden jämfört med den billigare 1650 eller mer kraftfulla 3060.

När det gäller de andra två korten är den nyligen tillkännagivna MX570 den snabbaste MX GPU:n hittills. Nvidia har inte avslöjat detaljerade specifikationer, men det kommer att ha fler CUDA-kärnor och snabbare minne. Som efterföljare till MX450 kommer GeForce MX550 att överträffa integrerad grafik med snabb prestanda i applikationer som Adobe Lightroom och Premiere Pro.

Alla tre korten är planerade till våren 2022, men Nvidia har inte nämnt specifika bärbara modeller för närvarande.

Relaterade Artiklar

Back to top button