Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIA GeForce2 MX

Som en av huvudskaparna av de sex månader långa produktcyklerna som vår spelgrafikkortsindustri för närvarande arbetar med, är NVIDIA typ skyldig alla att producera både kostnadseffektiva och extremt högpresterande delar. Om de förväntar sig att vi ska fortsätta att anpassa oss till nya $300 grafikacceleratorer som släpps var sjätte månad borde de också vara skyldiga att tillhandahålla en lösning i intervallet $100 – $150 som inte fungerar som de flesta andra “värde” grafikkort.

Medan deras nuvarande flaggskeppsprodukt, GeForce2 GTS, får mycket mer konkurrens än den ursprungliga GeForce någonsin gjort när det gäller prestanda, är det säkert att säga att NVIDIA fortfarande sitter vackert. Med en mycket populär high end-del som Quadro (samt ett par efterföljare till den som kommer att släppas inom kort) och en mycket solid produkt i GeForce2 GTS för prestandadatorsegmentet, var det bara en tidsfråga innan NVIDIA försökte att helt dominera marknaden med ett kostnadseffektivt inträde också.

För inte så länge sedan upptäckte vi att AMD:s Duron har återställt betydelsen av axiomet “billigt behöver inte betyda långsamt” och nu försöker NVIDIA fortsätta den senaste traditionen med lanseringen av GeForce2 MX, vad vi har kallat NV11 för de senaste månaderna.