Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIA GeForce2 MX 400 64MB

Under de 10 månaderna sedan lanseringen av det första verkliga högpresterande “värde” grafikkortet har detta segment av marknaden mötts med oanade framgångar. Junisläppet av NVIDIAs GeForce2 MX markerade första gången som en grafikkortstillverkare valde att släppa en ny produkt för dem med en budget i motsats till att pressa den senaste generationens produkter på dessa människor. GeForce2 MX har snabbt blivit en av NVIDIAs mest populära produkter, och erbjuder 3D-spelprestanda samtidigt som det lägger till grafikegenskaper för arbetsstationer som stöd för dubbla skärmar.

Det dröjde inte länge innan vi såg andra grafikkortstillverkare försöka slå NVIDIA i sitt eget spel. Strax efter GeForce2 MX:s lansering tillkännagav ATI Radeon SDR, ett kort som hade bra 3D-stöd för dem med en budget, men som saknade den dubbla skärmfunktionen hos GeForce2 MX. ATI tog nyligen upp denna marknad med sitt Radeon VE-kort som erbjuder begränsad 3D-prestanda men stöder konfigurationer med dubbla skärmar. Matrox G450 satte också sikte på GeForce2 MX:s arbetsstationskvaliteter, som, liksom Radeon VE, inte är inriktad på 3D-spelaren utan till arbetsstationsägaren. Med dessa lösningar som kostar mindre och överträffar NVIDIAs TwinView-stöd för dubbla skärmar (se vår Dual Display Comparison), var det tydligt att NVIDIA var tvungen att göra något med GeForce2 MX-linjen för att hålla den konkurrenskraftig.

NVIDIAs lösning var att segmentera GeForce2 MX-linjen i två distinkta delar: GeForce2 MX 200 och GeForce2 MX 400. Även om GeForce2 MX 200 är NVIDIA:s svar på ATI:s Radeon VE och Matrox G450, tog NVIDIA tillfället i akt att revidera end” MX-chip också. Genom att kalla den GeForce2 MX 400 kommer den att ersätta den nuvarande GeForce2 MX som vi har blivit så vana vid. Idag tittar vi på den nya MX, GeForce2 MX 400.