Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIA GeForce 6600 GT: tar med NV4x till massorna

Introduktion

Hittills har vi inte haft nöjet att spela med en mellanregisterstämma baserad på nuvarande generations teknologi. I dagsläget har de som velat ha bra prestanda till lägre priser gått med äldre kort som sjunkit i pris. Det här är väl och bra, men konsumenter förlorar på alla de nya och förbättrade funktionerna i de senaste arkitekturerna när de köper avancerade kort från en tidigare generation jämfört med mellanklasskorten byggda med nuvarande teknologi. Detta är särskilt relevant i ljuset av NVIDIAs Shader Model 3.0-stöd. I allmänhet kan allt som kan göras i SM3.0 göras i SM2.0, men fördelen är kodkomplexitet och (ibland) prestandaförbättringar. Vi har redan sett exempel på detta i vår SM3.0-analys under FarCry.NV43 GPU bakom 6600 GT

Också med den nya 6600-serien med kort, lanserar NVIDIA sin första inbyggda PCIe-linje av GPU:er. Dessa bör snabbt överbryggas tillbaka till AGP (vi får veta), och ju tidigare vi ser AGP-versionen desto bättre. Även om PCI Express-plattformens marknadsandel var bättre just nu, är den nisch som 6600-serien av kort föreslår att fylla en som skulle kunna tilltala alla som använder en dator. Nycklarna bakom 6600-serien (bortsett från funktioner) är prestanda och pris. Alla aspekter av 6600-serien ligger i linje för att erbjuda ett kort som lovar fantastiskt värde.

Men vi bryr oss inte om löften här. Vi kommer att ta en handfull av de senaste och bästa spelen över hela spektrumet (med stort fokus på PS2.0), och vi kommer att se hur bra den senaste medlemmen i NVIDIA-familjen presterar. När det gäller konkurrensen kommer vi att stapla det mot nuvarande och tidigare generationens ATI- och NVIDIA-kort och vi kommer att inkludera ATI:s nuvarande PCIe-kort i mellanregister, X600XT. Detta är inte tänkt att vara en direkt jämförelse, eftersom X600 fortfarande är baserad på tidigare generationers ATI-teknik. Vi kommer att göra en större affär av ATI/NVIDIA-jämförelsen när vi har en mellanregister R4xx-skrivbordsdel i våra händer.