Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

NVIDIA 6800 GS närmare titt: EVGA, Leadtek, PNY och Evertop

Introduktion

NVIDIAs 6800 GS har varit tillgänglig i över två månader nu, och den verkar göra ett bra jobb med att ge användarna kvalitetsprestanda. Nu när semestern är över har många nya 6800 GS-ägare slagit sig in och använder med glädje sitt nya kort med sina favoritspel. Både ATI och NVIDIA gjorde ett anständigt jobb med att få ut några nya delar i tid för julruschen, och erbjöd ett bra urval till de spelare på marknaden för ett nytt kort. ATI:s senaste X800 GTO var, och är fortfarande, ett slarvigt grafikkort i mellanklassen med en anständig prislapp (cirka $150), och ett trevligt tillägg till deras produktlinje.

Med det sagt är 6800 GS NVIDIAs svar på X800 GTO, och de lyckades släppa in den på marknaden strax före ATI:s X1600. X1600 är fortfarande ganska ny, och den ser lovande ut, men NVIDIA 6800 GS har redan visat sig vara en topputmanare för bästa prestanda till det mest rimliga priset.

Idag ska vi titta på fyra olika tillverkares versioner av 6800 GS och se vad var och en har att erbjuda. Korten vi har är från Leadtek, PNY Technologies, EverTop och EVGA. Vi har redan pratat om hur 6800 GS kan jämföras med den nuvarande NVIDIA-serien, men vi kommer att erbjuda en sammanfattning och förhoppningsvis ge en bra översikt över hur detta och andra tillgängliga grafikkort rankas när det gäller prestanda i nästa avsnitt. När man jämför flera kort av samma typ med varandra kan det vara lätt att tappa ur sikte hur dessa delar passar in i raden av grafikkort som är tillgängliga av både NVIDIA och ATI. Ett av våra mål i den här recensionen är att kasta lite ljus över den “stora bilden” av grafikkortsprestanda i allmänhet, och i synnerhet hur 6800 GS passar in i den.

Vanligtvis, efter semestern, brukar det bli en paus i delar som släpps, men det verkar inte vara fallet, eftersom vi har hört sorl om något intressant som kommer från ATI mycket snart. Det har skett en slags förändring i ATI:s schema på sistone, så vi kan se delar sippra ut från dem under de närmaste månaderna. NVIDIA kan ha några överraskningar för oss också, men för närvarande har 6800 GS tillräckligt med inflytande för att vara en av deras nyckeldelar tills dess. Det här kortet ser ut att vara en mycket värdefull del för dem som vill uppgradera när som helst snart.