nPerf: Hur man testar internethastighet

0 Shares

nPerf är en internethastighetsmätare som är gjord av algoritmer som låter dig mäta nedladdnings- och uppladdningsbithastigheten samt fördröjningen av din anslutning exakt.

nPerfs nätverk av servrar är dedikerade och optimerade för att leverera den bästa bithastigheten som behövs för att utföra en korrekt och pålitlig mätning av din internetanslutning.

Du kan använda mättjänsten på många typer av internetanslutningar, nämligen: ADSL, VDSL, kabel, optisk fiber, satellit, wifi, wimax, mobiltelefon, etc.

Mätinformation är uppdelad i kategorier, allt baserat på hur din anslutning interagerar med den.

  • latens (ping): Indikerar hur lång tid det tar för en liten mängd data att gå fram och tillbaka mellan din dator och hastighetstestservern. Ju mindre resultat, desto mer reaktiv är din anslutning.
  • Nedladdad bithastighet: Indikerar hur mycket data din anslutning kan ta emot på en sekund. Ju högre hastighet, desto bättre hastighet har din anslutning.
  • Bithastighet laddad: Indikerar hur mycket data din anslutning kan skicka på en sekund. Ju högre hastighet, desto bättre hastighet har din anslutning.

Vad är viktigast i internethastighetstestet?

Du bör vara särskilt uppmärksam på nedladdningshastighet, det indikerar hur snabbt du kan ta emot data från en server till din dator eller mobiltelefon.

Det är baserat på denna hastighet som din surfning är snabbare, filmer kommer att laddas upp i hög kvalitet på streamingtjänster och hur lång tid det tar att ladda ner filer.

Det är vanligtvis det vi anlitar i vår internetplan, som anses vara den viktigaste i allt du gör online.

Hur man testar internethastighet med nPerf

Hastighetstestet är mycket viktigt, med det vet du exakt hur mycket du får ut av din kontrakterade anslutning. Med detta slipper du att ta skada av din internetleverantör.

En annan hastighetstestfunktion är att se om din wifi-nätverksanslutning matchar vad du får när du använder en Ethernet-kabel.

Oavsett användningsbehov är det alltid viktigt att utföra ett anslutningstest. Se nedan hur enkelt det är

  1. Gå först Internet Speed ​​​​Test här på vår hemsida;
  2. Tryck på “P”-knappentillåta” högst upp i din webbläsare, precis under adressskriket. Så mätaren kan hitta servern närmast din region och visa mer exakt anslutningsinformation;Tryck på Tillåt-knappen - nPerf hur man testar internethastighet
  3. Efter att ha tillåtit webbplatsen att ha en mer exakt plats för din region, klicka på “starta testet“; omedelbart kommer mätaren att utföra alla nödvändiga mätningar för att få korrekt information om din anslutning (Det rekommenderas att du ladda inte ner spelar ingen video att inte störa mätningen av din anslutning).
  4. Där lyckades anslutningstestet.Anslutningstestresultat - nPerf hur man testar internethastighet

All nödvändig information från ditt anslutningstest finns på höger sida av mätaren.

0 Shares