Nothing Ear (1) recension

0 Shares

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

Två minuters granskning

The Nothing Ear (1) sprang ut på marknaden efter månader av hype-de första riktiga trådlösa öronsnäckorna från OnePlus grundare Carl Peis nya företag, de har blivit utsedda som en mer prisvärd rival för Apple AirPods Pro.

Tyvärr har örat (1) inte riktigt levt upp till hypen. Även om de har en unik genomskinlig design, som visar öronpropparnas och laddningsfodralets inre funktion, har ingenting tagit konceptet tillräckligt långt för att de trådlösa öronsnäckorna verkligen ska få en estetisk effekt.

Visst, du kan se kretskorten inuti öronsnäckornas stjälkar, men stora delar av knopparna och laddningsfodralet är inrymda i ogenomskinlig vit plast, vilket försämrar det övergripande utseendet.

Med det sagt är ingenting -örat (1) oerhört bekvämt att bära, och deras beröringskontroller är pålitliga och lyhörda.

Ljudföreställningen är inget att skriva hem om heller. Med stora drivrutiner gjorda i samarbete med det svenska ljudföretaget Teenage Engineerings, väntade vi oss ett imponerande ljudscen från Nothing Ear (1).

Istället tyckte vi att knopparna var små och frustrerande tyst – även om vi uppskattade mängden detaljer i de högre frekvenserna.

Brusreduceringen från örat (1) lämnar också mycket att önska. Med ANC på sin högsta inställning och vår musik som spelades på full volym kunde vi fortfarande föra en konversation med någon i samma rum och vi kunde höra varje klick-klack på tangentbordet på vår bärbara dator.

Batteriets livslängd är å andra sidan ganska bra. Du får totalt cirka 34 timmar med ANC avstängt (som sjunker till 24 timmar med ANC på), vilket är ganska imponerande för ett par äkta trådlösa öronsnäckor.

Du kan enkelt se hur mycket batteri du har kvar via den medföljande appen och laddningsfodralet stöder trådlös laddning.

Anslutningen kan dock vara bättre. Medan öronsnäckorna har Bluetooth 5.2 -stöd stötte vi på många problem med att para ihop örat (1) och upplevde sällsynta (men irriterande) bortfall.

Sammantaget är Nothing Ear (1) en djärv första utgåva från det nya företaget – men en intressant design räcker inte för att rädda dessa öronsnäckor om de inte kan få grunderna rätt.

Vi föredrar mycket ett par tråkiga knoppar som låter fantastiskt, ger utmärkt brusreducering och erbjuder pålitlig anslutning-och vi skulle verkligen inte rekommendera dem som ett billigare alternativ till AirPods Pro.

Om du är ute efter ett par brusreducerande öronproppar för mindre än $ 100 / £ 100 / AU $ 150, skulle du ha det bättre med den super billiga EarFun Air Pro.

Nothing Ear (1) pris och lanseringsdatum

Priset på Nothing Ear (1) är $ 99 / £ 99 / Rs 5,999 (cirka AU $ 130), med den första tillgängligheten av knopparna som kommer via en begränsad nedgång på Nothing -webbplatsen som börjar den 31 juli kl 09:00 EDT / 06:00 PDT / 14:00 BST / 23:00 AEST.

Om du missar den första möjligheten att köpa de nya öronsnäckorna kommer de att säljas bredare den 17 augusti.

Det priset sätter Nothing Ear (1) i den nedre delen av prisskalan för bullerdämpande trådlösa hörlurar-de är billigare än Sony WF-1000XM4 och Apple AirPods Pro, till exempel.

Det finns billigare äkta trådlösa hörlurar med ANC där ute, som EarFun Air Pro, men modeller av hög kvalitet till detta pris är få och långt mellan.

Design

Utformningen av Nothing Ear (1) äkta trådlösa öronsnäckor skulle alltid vara splittrande, och du kommer antingen att älska det eller hata det.

Precis som Nintendo Gameboy Pocket och Apple iMac G3, är hela designestetiken hos Nothing Ear (1) baserad på tanken på transparens-och som sådan är öronsnäckorna och laddningsväskan nästan helt genomskinliga, förutom botten av laddningsfodralet och höljena på öronsnäckorna, som båda är helt vita.

Öronpropparna själva ser ut som om någon har tagit AirPods Pro och tagit bort beläggningen från stjälkarna, med silikonhörlurar och ovala höljen som påminner om Apples brusreducerande knoppar.

De genomskinliga locken på stjälkarna avslöjar några av öronsnäckornas inre funktioner, inklusive kretskort och magneter – det är en cool funktion om du håller på med teknik som visas fullt ut, men de som föredrar en snyggare estetik kommer nog att leta någon annanstans .

De är mycket bekväma att bära, och du får ett urval öronproppar i lådan, så du borde kunna hitta en säker passform. Öronet (1) har också en vattenskyddsklass IPX4, så du bör kunna bära dem medan du tränar, utan att oroa dig för att lite svett kommer att bryta dem.

Hörlurarnas stjälkar är beröringskänsliga, så att du kan styra musikuppspelningen och inställningarna utan att gräva ur telefonen.

Det är ett dubbeltryck för att spela / pausa din musik, ett trippeltryck för att gå till nästa spår, tryck och håll för att växla mellan brusreduceringslägena, och du kan skjuta fingret uppåt eller nedåt för att justera volymen på ditt innehåll .

Vi tyckte att kontrollerna fungerade mycket bra och var väldigt lyhörda – och det finns också en praktisk automatisk pausfunktion, så att helt enkelt ta ut öronsnäckorna stoppar din musik automatiskt. Att säga det, att skjuta fingret upp och ner på stammen var lite rörigt, och det kändes ibland som att denna åtgärd skulle få öronsnäckorna att falla ut.

Laddningsfodralet är fyrkantigt och plant, med en flip-top-design som stängs med ett tillfredsställande snäpp. Det är mycket större än fallet du får med Apple Airpods, men toppen har en trevlig innryckning som du kan passa tummen in i – och om du är så benägen kan du vända fodralet i handen, lite som en fidget spinner.

Du kommer att märka att varje öronsnäckfack har en färgad prick (röd eller silver) – dessa prickar motsvarar prickarna på baksidan av varje öronsnäckas stjälk, så att du snabbt kan veta vilken knopp som går in i vilken plats.

En praktisk, om inte helt nödvändig funktion, eftersom du inte kommer att kunna passa varje öronpropp i sin syskons plats ändå.

På höger sida av laddningsfodralet hittar du en parningsknapp och en USB-C laddningsplats, men du kan ladda upp den trådlöst om du vill.

Det har varit så mycket hype kring öronets transparens (1), att det är lite nedslående att företaget inte drog av en helt genomskinlig design-om ingenting vill att vi ska se öronsnäckornas inre funktion, varför inte avslöja allt?

Vi kan se magneter, mikrofoner och kretskort, men (förutom kretskortet) är det inte direkt ovanligt.

Som vi sa är det en ‘love it or hate it’ situation. Vi är inte helt övertygade om att Ear (1) framgångsrikt visar upp den “råa skönheten” i tekniken inuti äkta trådlösa öronproppar, som ingenting hävdar, men de erbjuder verkligen något annorlunda för alla som tröttnar på mer konventionellt designade öronsnäckor.

Ljudprestanda och brusreducering

Inside the Nothing Ear (1) finns 11,6 mm drivrutiner – ganska stora för äkta trådlösa öronsnäckor – som har ställts in av ljudföretaget Teenage Engineering.

Större förare som dessa tenderar att förskjuta mycket luft, vilket i sin tur ger ett starkt ljud med kraftfulla basfrekvenser – tyvärr trodde vi inte att örat (1) riktigt levde upp till Ingenting påståenden att de skulle ge en “rik, uppslukande ljud”.

Därmed inte sagt att örat (1) låter fruktansvärt – de ger en hel del detaljer i diskanten, och mitten låter klart och smidigt – men basen är väldigt undervärmande och öronsnäckorna blir inte särskilt högljudda.

Du kan öka de lägre frekvenserna genom att slå på Mer Bass -förinställningen i appen, men vi fann att det inte hade någon enorm effekt.

Att lyssna på Spelling’s Little Deer och de mullrande pianokorden gav en solid grund för ljud för de sammanvävda strängmelodierna, med mycket tydlighet i pizzicato -fiolerna och klockorna.

Vi hade önskat mer värme från lågfrekventa instrument, även om vi tyckte att sången lät rik och lyxig. Ljudscenen kändes inte särskilt bred, och den övergripande profilen kändes lite tunn.

Det var samma historia som vi lyssnade på Kimbras Cameo Lover. Hörlurarna var frustrerande tysta, dök upp till och med i full volym. Återigen, det finns en bra nivå av klarhet och detalj i diskantfrekvenserna, men resten av ljudscenen lät nedslående försänkt i jämförelse.

Brusreduceringen är inte heller bra. Med vår musik på full volym och brusreducering aktiverad till Maximum i appen kunde vi hålla en konversation, samt höra varje tryckning på vårt tangentbord.

Bytte till ljus, och ANC kan lika gärna inte vara på alls. Transparensläget är inte mycket bättre – det kändes inte som att ljudet från vår omgivning matades in i öronsnäckorna, även om högfrekventa ljud blev lite tydligare.

Batteritid och anslutning

The Nothing Ear (1) har en 5,7 timmars batteritid från själva öronsnäckorna, med ytterligare 28 timmar från laddningsfodralet-det är en total batterilivslängd på cirka 34 timmar, även om detta sjunker till 24 timmar om du använder ANC.

Om du snabbt behöver fylla på dina knoppar ger en snabb 10-minuters laddning av fodralet dig åtta timmars uppspelning-tillräckligt för att få dig igenom en arbetsdag.

Du kan ladda fodralet trådlöst med en Qi-kompatibel matta eller via USB-C-porten.

Anslutning kommer med Bluetooth 5.2, med stöd för SBC- och AAC-codec, och ingenting hävdar att öronsnäckorna stöder snabb parning – så du skulle tro att det skulle vara enkelt att ansluta dem till din enhet.

Tyvärr var det inte vår erfarenhet. Medan vår första gång att ansluta Nothing Ear (1) var relativt smärtfri, var efterföljande försök mindre okomplicerade.

Anslutning av öronsnäckorna via telefonens Bluetooth -inställningar verkade initialt vara framgångsrika, men vi upptäckte snart att musik inte spelas genom dem.

Efter att vi misslyckats med att försöka ansluta dem via appen Nothing, fick vi sätta tillbaka öronsnäckorna i laddningsfodralet, trycka på parningsknappen och försöka ansluta dem med telefonens Bluetooth -inställningar en gång till.

Detta fungerade – men när vi väl fick musiken att spela igen började den slumpa ut slumpmässigt. Och det var vår erfarenhet under den tid vi tillbringade med Nothing Ear (1).

Dessa avbrott i anslutningen varade aldrig länge, men de var tillräckligt ofta för att bli irriterande – och varje gång det hände måste vi öppna Spotify och trycka på uppspelningsknappen igen.

Med den medföljande appen kan du se hur mycket batteritid du har kvar, samt växla genom brusreduceringslägen och equalizer -förinställningar och tilldela pekskontrollerna till olika åtgärder.

Du kan också använda appen för att “ringa” öronsnäckorna om du har tappat bort dem och ladda ner firmwareuppdateringar.

Ska jag köpa Nothing Ear (1)?

Köp dem om …

Du vill att dina öronproppar ska sticka ut
Öronens (1) transparenta design betyder att de sticker ut från den sanna trådlösa publiken.

Du vill ha tröst framför allt annat
Öronet (1) är extremt bekvämt att bära och har en rad silikonhörlurar.

Du är trött på finurliga beröringskontroller
Touchkontrollerna på Nothing Ear (1) fungerar riktigt bra och är mycket lyhörda.

Köp inte dem om …

Du letar efter bra ljudkvalitet
The Nothing Ear (1) är inte de bäst klingande knopparna du kan köpa.

Du vill ha stark brusreducering
Om du vill blockera världen runt dig är det bättre att spara upp till ett par AirPods Pro eller Bose QuietComfort -hörlurar.

Först granskad: juli 2021

DAGENS BÄSTA HANDLINGAR

0 Shares