Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Notey hjälper jailbreakers att skriva ner anteckningar var som helst i iOS med ett mycket konfigurerbart användargränssnitt

Om du någon gång hamnar i den typen av kläm som kräver omedelbar anteckning, så tror vi att du kommer att bli glad över att lära dig mer om något som en nysläppt och free jailbreak tweak dubbad Notey av iOS-utvecklare.

Notey beskrivs bäst som en följeslagare för jailbroken iPhones och iPads som lägger till en alltid tillgänglig genväg på din telefons skärm så att du aldrig är mer än ett tryck bort från att skriva eller läsa anteckningar.

Som visas i exemplen på skärmdumpen nedan, visas den alltid tillgängliga genvägen från Notey som en kaffekopp och flyter runt på din skärm. Användare kan dra genvägen var som helst på skärmen som de vill, och efter att ha tryckt på den kan användare se tidigare gjorda anteckningar eller skapa nya anteckningar:

En av de saker vi verkligen gillar med Notey som skiljer den från tidigare släppta tweaks precis som att den är mer sofistikerad anteckningsupplevelse. Till exempel låter det användare namnge enskilda anteckningar för enklare referens senare.

Låter bekant? Det borde. Apples inbyggda Notes-app fungerar på samma sätt, vilket gör att användare kan berättiga individuella anteckningar så att du kan se vad som finns i den anteckningen från anteckningslistan.

Även om implementeringen är lite annorlunda, är konceptet fortfarande detsamma. Det är dock värt att notera att Notey inte har någon anknytning till Apples Notes-app och att anteckningarna du lägger i Notey inte kommer att vara åtkomliga från Apples Notes-app, eller vice versa.

Efter att ha installerat Notey kommer användarna att hitta en dedikerad inställningsruta i appen Inställningar för att konfigurera tweaken efter eget tycke:

Alternativen här inkluderar:

 • Slå på eller av Notey på begäran
 • Välja en föredragen storlek för den flytande Notey-ikonen:
  • Extra liten
  • Små
  • Medium
  • Stor
 • Välja en bakgrundsfärg för anteckningsgränssnittet
 • Välja en textfärg för anteckningsgränssnittet
 • Välja en teckenstorlek för anteckningar
 • Välja en teckenstorlek för anteckningstitlar

Om du ibland tycker att du måste hitta och starta Notes-appen är det för mycket ansträngning när någon med vattenfallsmun redan börjar berätta för dig om viktiga detaljer du kan behöva känna till, som ett telefonnummer, en adress eller en till- gör lista förväntningar, Notey kan komma väl till pass på grund av dess alltid-på-tillgänglighet var som helst i iOS.

De som är intresserade av att ge Notey ett försök kan ladda ner det för free från Spartacusdevs personliga förråd via deras favoritpakethanterare. Tweaken stöder jailbroken iOS 14-enheter.

Om du inte redan drar nytta av Spartacusdevs personliga arkiv, kan webbadressen för att lägga till den i din valda pakethanterare hittas nedan:

https://spartacusdev.github.io/

Planerar du att ladda ner tillägget Notey, eller är du nöjd med Apples Notes-app? Vi är glada över att höra från dig i kommentarsfältet nedan.