Notebook vs Chromebook: skillnader och vad som är bättre för dig

Funderar du på att köpa en ny dator? Kanske funderar du på något bärbart. Du tittar på flera enheter, inklusive en bärbar dator och en Chromebook. Vilken ska man välja? Tja, låt oss i den här artikeln se några jämförelser mellan de två enheterna så att du vet vilken du ska köpa.

Vad kan jag och vad kan jag inte göra med en Chromebook?

känner till chromebooken just nu

Chromebooks är enheter som körs på Googles operativsystem. Det kan se ut som en anteckningsbok, men det är det inte. Den är minimalistisk och bygger på helt olika upplevelser. De är mycket enklare än datorer och på grund av det har de olika användningsområden.

En sanning är att du kan göra samma Chromebook-saker på en vanlig anteckningsbok. När vi gör en jämförelse ser vi att en bärbar dator inte har några begränsningar, som Google-enheten har för att köra ett Google-system. De är mer dedikerade enheter att studera med hjälp av Google Classroom för att ta reda på mer, se Googles egen webbplats om det.

Köp inte en Chromebook med tanke på att du kan komma in i Windows-systemet, tyvärr fungerar det inte så. Det mesta du kan göra är att emulera Windows genom VMware, men många saker kommer förmodligen inte att fungera. På Google-enheter kan du använda Android-appar men det har inte så mycket kompatibilitet.

Ett av de största klagomålen från Google-enheter är bristen på Microsoft Office. Det är sant att du kan installera Android-versionen, men begränsningarna är många. Inkompatibiliteterna är ganska stora och det kanske inte levererar det du vill ha. Om du är en av dem som behöver redigera videor och bilder är det bättre att välja en anteckningsbok. Google-enheter har inte så mycket kraft att köra sådana processer.

Om du är en spelare är det bättre att jämföra saker väl. Chromebooks har Android-spel, och dessutom kommer vissa tjänster som Xbox Cloud Gaming och Stadia fortfarande till vårt land. Redan med en kraftfullare Notebook kan du spela många spel med maximal kraft och upplösning. Denna allmänna jämförelse visar att Googles datorer är mer för allmänheten som vill ha något enkelt, främst att studera.

Är den bästa Chromebook lika med en bärbar dator?

anteckningsboken kan vara bättre för dig

Vi har sett mycket om dess användning så att du vet vad du ska välja. Men hur är det när det kommer till specifikationer? Eftersom det inte finns så många olika modeller erbjuder Googles datorer inte så mycket variation. Bärbara datorer har mycket mer mångfald och mer kraft också.

De bästa Chromebooks kräver 4 GB RAM eller mer. De har också Intel eller MediaTek-processorer, uppenbarligen ju kraftfullare desto dyrare. Du kan utöka ditt lagringsutrymme med molnet men utrymmet på dessa enheter når 32 GB och Full HD-skärm. De flesta modeller följer en hårdvarustandard som inte är alltför annorlunda.

Vi har redan pratat mycket om Googles systemintegration med Chromebooks, och det får många att undra över något väsentligt. Slutar det att fungera när jag går offline? Inte riktigt, många applikationer fungerar bara med internet, men alla är inte så. Så appar som Netflix, Youtube och Spotify har offlinelägen, som fungerar med begränsningar.

Att använda en bärbar dator är helt annorlunda genom att du kan bygga din dator efter din användning. Det är viktigt att alltid titta på den Google-datormodell du får, eftersom ny programvara bara når ett fåtal modeller. Datorer får alltid uppdateringar från Windows. Frågan som återstår är, är allt detta värt i min ficka?

Och priserna?

vad man ska välja, bärbara datorer eller chromebooks

Detta är något mycket viktigt att tänka på för båda. En mycket intressant sak med Google-enheter är att de är rimligt prissatta och erbjuder så mycket kraft de kan få. Deras genomsnittliga värde varierar från R$1 300,00 till R$1 700,00. Med andra ord, inom vad den har att erbjuda är den ett bra pris och kan vara billigare än en vanlig bärbar dator.

Vissa datorer är ganska billiga, men de kraschar, kör inte saker ordentligt och kan vara väldigt frustrerande. Detta skulle definitivt inte hjälpa dig alls. För att inte nämna att i bärbara datorer är det inte möjligt att definiera ett genomsnittspris, allt kommer att bero på vad du behöver. Så det är väldigt intressant att notera att i detta avseende kommer Chromebook i vissa delar fram.

Slutsats

Efter den här korta jämförelsen vi gjort om användningen är det mycket viktigt för dig att se din användning och vilken enhet du verkligen behöver. Har du några fler frågor om vad vi såg? Vilken kommer du att välja? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button