NordLayer – Bästa sättet att skydda ditt nätverk

NordLayer – Bästa sättet att skydda ditt nätverk

Ett enkelt nätverksskyddsverktyg med SaaS-säkerhet, hotförebyggande och säker fjärråtkomst.

Idag kräver företag mer än en enkel säkerhetslösning och en VPN hjälper verkligen till med det. Det saknar dock skydd och säkerhet för klienternas distansarbetare. Det är därför behovet av programvaran som hjälper till att bygga moderna säkra fjärråtkomstlösningar känns. Lyckligtvis har vi en lösning för det, och den är känd som NordLayer.

Det här inlägget kommer att förklara allt om detta verktyg och varför det är den bästa lösningen för dina behov av nätverkslösningar.

Vad är NordLayer?

Tidigare känt som NordVPN Teams, NordLayer är en kraftfull VPN-baserad säkerhetslösning för nätverksåtkomst som företag av alla storlekar, från nystartade företag till stora organisationer, kan använda. Verktyget kan användas som en företags-VPN-hanterare; detta innebär att varje individ inte längre behöver hantera sina VPN-konfigurationer på sin nivå. Med hjälp av NordLayer kan de underhålla dem från en online-dashboard och kan lägga till nya användare med bara några klick. Detta ger tillgång till NordLayers högkvalitativa VPN, inklusive 30+ platser över hela världen, kraftfull AES-256-kryptering, inbyggd malware-blockering, kill switch och en automatisk anslutningsfunktion som garanterar att internetanslutningen är säker.

För att använda NordLayer kan du antingen ange användarnamn och lösenord eller dra nytta av Single Sign-On (SSO) via Google, OneLogin, Azure och Okta. Den stöder till och med tvåfaktorsverifiering (genom SMS och e-postkoder) för extra säkerhet.

Dessutom kan företagsanvändare implementera robusta Zero Trust & SASE-vänliga teknologier för att skydda nätverksåtkomst.

Fördelar med NordLayer

Tillåter att starta dedikerade servrar, vilket ger användarna möjlighet att skapa sin privata gateway.

Kan dela upp användare i team som tillhandahåller varje gateway, vilket garanterar att de bara har tillgång till deras tjänster.

IP-tillåtelselistning för skydd.

Intelligent fjärråtkomst för säker kommunikation mellan alla enheter som är kopplade till tjänsten.

Funktioner:

  • Nätverksåtkomstkontroll (IP-vitlista)
  • Biometrisk autentisering
  • Dedikerade servrar / Statisk IP-funktionalitet
  • Enkel inloggning (SSO) med Azure AD, OneLogin, Okta och G Suite
  • Tvåfaktorsautentisering (2FA) — för ytterligare skiktad säkerhet
  • Nästa generations plats-till-plats-tunnling
  • Nätverkstrafikövervakning
  • Skydd mot hot mot skadlig programvara (inklusive DNS-filtrering)
  • DDoS-skydd
  • Batchbehörigheter och åtkomst
FördelarNackdelar
Enkelt att använda användargränssnittBegränsad central ledning
2-faktors autentisering, biometri och SSO tillhandahållsIngen övervakning tillgänglig
Hjälper till att skapa anpassade gateways för varje teamEndast 33 länder på listan.
Dedikerad IP och kill switch

Prissättning

$9 per användare månadsvis om de betalas i förskott

$7 årligen.

nordlayer Prissättning

Priset till vilket NordLayer erbjuds är rättvist och transparent. Det finns bara två alternativ tillgängliga. NordLayer Basic kommer med en omfattande VPN, livesupport 24 timmar om dygnet, en central instrumentpanel och administrationsverktyg, tvåfaktorsautentisering och enkel inloggning (SSO). Det kostar $9 per användare varje månad om det betalas i förskott och $7 årligen.

NordLayer Advanced inkluderar prioriterad support och specialiserad kontohantering. Stöd för biometri lägger till ytterligare ett lager av säkerhet, medan dedikerade servrar (för $40-$50 per månad) erbjuder dedikerade IP-adresser, IP-tillståndslistning, plats-till-plats-funktioner, Smart Remote Access och andra funktioner. Det kostar $11 per användare varje månad eller $9 per år.

Det finns inga dolda avgifter; börja med en användare och lägg till så många som krävs. NordLayer har ett rimligt mellanpris; faktureringen är snyggt centraliserad. Du får endast en faktura, oavsett hur många prenumeranter du har.

Licenser är också överlåtbara, så att du snabbt kan överföra äganderätten till en annan.

Webbaserad instrumentpanel

Online-dashboarden gör NordLayer till den bästa; med dess hjälp kan du lägga till medlemmar, hantera ditt nätverk och hålla reda på allt som händer. Ange bara dina e-postadresser i ett textfält och klicka på en knapp för att skicka inbjudningar till personalen.

Webbaserad instrumentpanel

Team kan användas som ett behörighetssystem. Men om du har den avancerade planen kan du skapa anpassade grindar, tilldela dedikerade servrar och välja vilka team som har tillgång till vad.

Nordlayer

Personer med ett NordLayer Basic-konto kan inte åstadkomma nästan lika mycket. De är bara begränsade till ett fåtal alternativ: inloggningsmetod (e-post och lösenord, Google, Azure, Okta eller OneLogin), tvåfaktorsautentisering, biometriska inloggningar, automatiska uppdateringar och NordLayers ThreatBlock, dess inbyggda system för blockering av skadlig programvara (som ser ut som NordVPNs CyberSec nedanför).

Appar

Även om NordLayer använder samma teknik som NordVPN, erbjuder det sina applikationer. Dessa är enkla, fokuserar på det väsentliga, vilket minskar behovet av utbildning och assistans.

Windows-appen är ganska enkel att använda eftersom den består av en sidofält med en lista över länder (eller alla anpassade gateways du har lagt upp) och knappar för inställningar och Avsluta app. Programvaran startar automatiskt vid uppstart av Windows, och kill-omkopplaren är påslagen som standard, tack vare väl valda inställningar. Du kan också aktivera appen att ansluta automatiskt när du når opålitliga Wi-Fi-nätverk eller kommer åt andra nätverk som du definierar.

Nordlayer app

autoanslut

Du kan också välja mellan IKEv2, OpenVPN UDP eller TCP som ett VPN-protokoll. Tyvärr stöds inte Nord Securitys egna WireGuard-baserade NordLynx ännu, så att hastigheterna inte blir lika höga som NordVPN. Men det kommer att implementeras snart.

Prestanda

Även om avblockering av streamingtjänster inte är ett toppfokus för NordLayer; det fungerar fortfarande bra.

Stöd

Om du har några problem med tjänsten finns NordLayers support tillgänglig för att hjälpa dig.

Kunskapsbasen online är den första kontaktpunkten, vilket är relativt grundläggande. Ändå täcker det de kritiska installations- och felsökningsproblemen: installation på flera system, korta förklaringar av några alternativ, hur man förbättrar VPN-prestandatillförlitligheten och hantering av några andra vanliga problem.

NordLayer-stöd

Som tur är finns NordLayers kundtjänst alltid tillgänglig. När du trycker på hjälpikonen i appen kommer du att skickas till en skärm där du kan ställa en fråga, beskriva ett problem eller förklara din situation i allmänhet. Du kan också skriva ett e-postmeddelande och webbplatsen erbjuder livechatt.

Domen

NordLayer är en lättanvänd tjänst med högkvalitativa men enkla verktyg som gör det enkelt att säkra teammedlemmars tillgång till dina nätverk och internet. Det saknar dock toppkonkurrenternas makt, hantering och övervakningskapacitet, så testa tjänsten noggrant innan du registrerar hela ditt företag.

Relaterade Artiklar

Back to top button