Nokias XR20 är en robust midranger med 5G och en prislapp på $ 549

0 Shares

Slutsats: Bland HMD Globals flera nya tillkännagivanden är Nokia XR20, en midranger som företaget säger är utformad för att användas på lång sikt. Den förutsättningen hjälper till med en anständig blandning av hårdvara och programvara, inklusive en 5G-kompatibel Snapdragon 480 SoC, en robust byggnad som ska fungera bra utan ärende och en solid OS-uppdatering och säkerhetspolicy. Nokias andra kommande produkter inkluderar C30-smarttelefonen, 6310-telefonen och ett brett utbud av trådlösa öronsnäckor i sortimentet Clarity, Comfort, Micro och Go.

För en robust telefon verkar den nya Nokia XR20 vara mycket snyggare än de flesta enheter i denna kategori. Telefonen har en 6,67-tums 1080p IPS-skärm skyddad av Gorilla Glass Victus och ett ” ultrafast ” fodral som är MIL-spec 810H-kompatibelt, tillsammans med IP68-damm- och vattenmotstånd.

Nedan finns Qualcomms Snapdragon 480 5G SoC som kör Android 11 med 6 GB RAM och 128 GB utökbart microSD-lagringsutrymme. Telefonen ska också hålla enkelt under en dag, med tanke på 4,630 mAh-batteriet som stöder 18 W trådbunden och 15 W trådlös laddning.

Precis som det mediokra chipet verkar XR20: s kameror inte motivera dess rejäla prislapp på $ 549, åtminstone på papper. Uppsättningen med dubbla linser på baksidan består av en 48MP huvud och en 13MP ultravid skytt, medan framsidan innehåller en 8MP selfie-kamera i hålsutskärningen. Anslutningar är dock ganska anständiga och inkluderar Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, USB 3.0 Type-C, NFC och ett 3,5 mm hörlursuttag.

Nokias mjukvarustöd för XR20 är också ett övertygande fall för sig själv, med tanke på den initiala investeringen. Telefonen får upp till 4 års månatliga säkerhetsuppdateringar och får upp till 3 stora OS-uppdateringar, med början med Android 12-uppdateringen som förväntas senare i år. I USA kommer XR20 med 2 års utökad garanti när den lanseras nästa månad, medan andra utvalda marknader får den idag, inklusive Storbritannien, där kunderna kan välja mellan en billigare variant med lägre lagringsutrymme och en mer generös 3 års garanti.

0 Shares