Nödvändiga föremål för ditt hemmakontor för att se till att du är helt bekväm

0 Shares

hem design

Med Covid-19-pandemin som bara tillåter företag att fortsätta sin verksamhet hemifrån, har världen varit tvungen att förändras snabbt. Det är inget mindre än imponerande hur företagsägare och anställda runt om i världen har anpassat sina liv och scheman till att arbeta hemifrån.

Explosionen av mjukvaruprogram – som Slack, Zoom, Asana – har visat oss den enorma nyttan med digital design för att främja kontorsproduktivitet och effektivitet. Men det har varit ansträngande… Bland annat har en viktig aspekt av att förbli produktiv under denna osäkra period varit effektiviteten i ens hemarbetsmiljö.

Genom att hitta ett utrymme som har minimala störningar (om möjligt), har individer skapat små kontorsbon i sina hem. Men mer än ett år sedan nedstängningar runt om i världen började, fortsätter många företag att arbeta hemifrån. Om du känner att ditt utrymme saknar något, ta en titt på några viktiga föremål för ett hemmakontor som du kanske saknar. Du vet aldrig vad som kan vara den hemliga ingrediensen för att känna dig fruktbar i dina arbetssträvanden.

Hur är din stol inställd?

Även om det inte är 100 % idealiskt att sitta kvar hela dagen, om detta är vad som krävs av vårt arbete, måste vi maximera en bra hållning och dra fördel av produkter som hjälper oss att göra det! Om du inte redan har en, är det ett enkelt sätt att investera i en ergonomisk kontorsstol skydda dig mot nackstress, ryggsmärtor och till och med upprepade belastningsskador (RSI).

Det är viktigt när du väljer en lämplig stol att du ser upp till följande kriterier:

  • Kan du justera höjdinställningarna?
  • Hur är stödet för nacken och nedre delen av ryggen?
  • Kan du flytta armbågens eller armstödets position till en lämplig arbetsnivå?
  • Finns det stöd för lutningsställningar?

Att ställa dig själv några enkla frågor om din stols komfort och ergonomiska effektivitet hjälper dig att avgöra om det är ett bra beslut för ditt kontor. Vad mer behöver du i ditt arbetsutrymme? Definitivt ett laptopställ!

Skaffa dig ett stativ för bärbar dator

bärbar stativ

Även om det kan verka extravagant att ha ett personligt bärbarstativ för dem som ännu inte använder ett, är det perfekt för att minska belastningen på handleden och hjälpa dig att arbeta bekvämt vid skrivbordet. Med förmågan att justera höjden på stativet och manövrera det i olika positioner för att passa ditt skrivbordsavstånd, den här kontorsartikeln är verkligen otrolig.

Några av fördelarna, förutom att sänka effekten av långa arbetsperioder vid ditt skrivbord, är följande:

  • Förbättra hållningen genom att höja vilonivån på den bärbara datorn (utan att behöva använda staplade böcker!)
  • Alltid i rätt sikthöjd
  • Minskad belastning på axlar och övre delen av ryggen
  • Förhindrar att din bärbara dator överhettas
  • Flerfunktionsalternativ för stående skrivbord eller sidohållare för mus
  • Minskning av skärmbländning och efterföljande ansträngda ögon och huvudvärk

Säkerställ tillräcklig belysning

Ett mycket ofta försummat föremål på vårt kontor är de glödlampor som används och den dramatiska inverkan som olika typer kan ha på vår förmåga att fokusera, och i slutändan, vår produktivitet.

Under dagsljus rekommenderas det att arbeta i naturligt ljus så mycket du kan. De flesta människor tänker inte på hur mycket belysning påverkar deras humör, sömnighet, energinivåer och produktivitet. Naturligt ljus hjälper inte bara till att reglera våra dygnsrytmer och förbättrar sedan vår sömn, utan det är obestridligt att påverka vårt humör. Studier har också funnit att otillräcklig belysning inte bara är kopplat till D-vitaminbrist, utan även depression och minskad aptit.

Om bättre belysning på ditt kontor gör dig gladare, friskare och arbeta bättre, är det svårt att föreställa sig varför det inte är större fokus på dess betydelse. För det första är det viktigt att du överväg att använda så mycket naturligt ljus som möjligt, uppenbarligen beroende på var i ditt hem du kan arbeta.

Undvik dessutom lysrör och försök att välja varmare ljus som är mer omgivande, lättare för ögonen och som höjer ditt humör. Du kan också välja en mängd olika lampor – former, stilar och höjder – som minskar den totala bländningen i rummet och förbättrar din kreativitet genom den förbättrade arbetsatmosfären. Var kreativ med det här föremålet och se hur det påverkar din produktivitet!

Säkerställer hemmakontorets komfort

Se till att du, förutom de fysiska föremålen du har på ditt kontor, kommer ihåg att hålla dig hydrerad under dagen, att du tar hand om din näring och att dina program och appar tjänar din produktivitet på bästa möjliga sätt. När du väl känner dig organiserad och bekväm i din hemmakontorsmiljö, finns det ingen anledning att du inte kan arbeta lika bra – eller till och med bättre – än på ditt kontor.

0 Shares