Nintendo rensar Switch OLED-kostnadsprygsrykten, förnekar Pro

0 Shares

OLED Switch-konton

Nintendo Switch OLED

Enligt uppskattningar från vissa branschanalytiker representerar ändringarna av den nya OLED -switch bara en ökning med $ 10 jämfört med vad det kostade att göra den nuvarande Nintendo Switch. Dessa beräkningar skulle delas upp i införlivandet av den 7-tums OLED-skärm som de köper från Samsung Display, som enligt Yoshio Tamura (medgrundare av DSCC) representerar en kostnadsökning på mellan 3 och 5 dollar per enhet.

Den andra nyckelkomponenten i summan är det interna minnet, som nu blir 64 GB som standard, en ökning som skulle påverka cirka 3,50 dollar i tillverkningsbudgeten, till vilken bör läggas införlivandet av Ethernet-porten på den nya dockan och en del andra komponenten, för att äntligen lägga till ett ungefärligt belopp på 10 dollar.

Med dessa uppskattningar, om den nya konsolen kostar $ 50 mer, skulle den först ha en vinst på $ 40, men vi måste dock lägga till de fördelar som priset på den tidigare modellen redan skulle erbjuda, vilket skulle lägga till en saftig summa av vinst för varje såld konsol.

Nintendo förnekar det

Nintendo Switch OLED

Även om Nintendo först bestämde sig för att inte göra uttalanden, har företaget använt sin Twitter-profil för att klargöra för sina investerare och kunder att den information som publiceras av Bloomberg inte är sant.

Vi vill informera våra investerare och kunder så att de förstår det korrekt. Den 15 juli 2021 (Japanstid) rapporterades att Nintendo Switch (OLED -modellen) skulle vara mer lönsam än Nintendo Switch, men så är inte fallet.

På detta sätt, och utan att gå in på detaljer, ville de klargöra att den nya OLED-modellen inte är mer lönsam än den tidigare modellen, så de skulle förmodligen tjäna mindre pengar med den nya modellen än med den tidigare.

Inga tecken på Switch Pro

.  Lämna den tom om bilden är rent dekorativ.

För att avsluta alla rykten kring varumärket och Switch ville de också göra det klart att “det finns inga planer på att lansera en ny modell”, vilket utesluter alla möjligheter till en ny Switch Pro, en modell som många användare är fast beslutna om att det kommer en dag, en idé som Nintendo föredrar att ta bort från huvudet för att inte självklart påverka försäljningen av den nya OLED -modellen Switch. Något som till viss del är förståeligt.

Dessutom kommer vi att lansera Nintendo Switch (OLED -modellen) i oktober 2021, men vi överväger för närvarande inga andra nya modeller.

0 Shares