Ninja Foodi Max Dual Zone Air Fryer AF400UK recension

En minuts recension

Ninja är ett varumärke som har uppnått kultstatus i köksmaskiner, efter att ha lanserat sin smoothietillverkare för att konkurrera med Nutribullet 2013. Nu erbjuder varumärket en rad mixers, såväl som multikokare för att konkurrera med det ikoniska namnet Instant Pot och airfryers .

Dess senaste lansering är Ninja Foodi Max Dual Zone Air Fryer AF400UK, som är en tvåzonsmodell som har två matlagningslådor. Detta möjliggör tillagning av mat vid olika temperaturer i en apparat, samtidigt som tillagningstider kan synkroniseras så att båda är klara samtidigt.

AF400UK fungerar på ungefär samma sätt som alla andra fritöser på marknaden. Den cirkulerar varm luft runt maten för att tillaga dem, vilket säkerställer samma krispiga finish som du skulle uppnå genom att fritera, men med mycket mindre olja. Ninja hävdar att Foodi Max luftfritös med två zoner minskar mängden olja som krävs med 75 %.

Den nya modellen bygger på den tidigare AF300UK och erbjuder en större kapacitet på 9,5 liter/10 liter, vilket gör den till ett idealiskt alternativ för större hushåll eller underhållning. Förutom att låta dig luftsteka mat, kan den här modellen även rosta, baka, torka och värma. Det finns till och med ett läge som är speciellt utformat för skurna lökringar, popcornkyckling och annan fryst mat som traditionellt är friterad.

Men den större kapaciteten kommer till ett pris: AF400UK är inte billig för £229.99 / $219.99; och den är också skrymmande och tar upp mycket utrymme på bänkskivan. Men om du regelbundet lagar stora mängder, eller lagar två olika rätter samtidigt, är det värt investeringen.

Ninja Foodi Max Dual Zone Air Fryer AF400UK pris och tillgänglighet

  • Listpris: £229,99 / $219,99

Ninja Foodi Max Dual Zone Air Fryer AF400UK, som är känd som Ninja Foodi 6-in-1 10-quart Air Fryer med DualZone-teknik (DZ401) i USA, ger dig tillbaka £229,99 / $219,99, vilket gör den till den mest dyr air fryer vi har testat hittills. För närvarande är det inte tillgängligt i Australien.

Ninja erbjuder också en version med en kapacitet på 7,6 liter/8 liter, vilket är mer överkomligt för £199,99 / $179,99. Den här modellen är tillgänglig i Australien för 449,99 AUD.

Design

  • Kapacitet 9,5 liter / 10 liter
  • Två separata kokzoner
  • Levereras med två frityrkorgar och krispiga plåtar

Den stora kapaciteten hos Ninja Foodi Max Dual Zone Air Fryer AF400UK gör den till en skrymmande apparat. Mäter 32,5 x 41,5 x 27 cm / 13,9 x 12,8 x 17,1 tum (hxbxd) och väger 8,8 kg / 19,8 lb, det här är inte en apparat du kommer att förvara i ett skåp och lyfta ut varje gång du behöver den.

Färdig i en stilren matt svart med kromdetaljer, erbjuder AF400UK två oberoende kokzoner. Du kan placera olika maträtter i var och en av frityrkorgarna, som båda har en skarpare tallrik, och välja olika tillagningsmetoder och temperaturer för att förbereda rätter. När det kommer till tillagningstiden kan du ställa in var och en för att slutföra tillagningen oberoende av varandra, eller använda Sync-funktionen som stoppar korgen med den kortare tillagningstiden så att de två zonerna slutförs samtidigt.

Ninja Foodi Max Dual Zone erbjuder sex tillagningsmetoder: Air Fry, Roast, Bake, Dehydrate, Reheat och Max Crisp, som är designad för fryst mat som kycklingnuggets, slagna lökringar och andra njutningsfulla godsaker som normalt skulle vara djupa vänner . Luftfriteraren har en total kapacitet på 9,5 liter / 10 quarts, som delas jämnt över de två frityrkorgarna.

Tillagningstemperaturen varierar från 40ºC / 104ºF till 240ºC / 464ºF, i upp till 12 timmar åt gången – även om den senare är vid lägre temperaturer. Vid maximal temperatur kan den laga mat i upp till 1 timme och 30 minuter. Tack och lov är AF400UK också lätt att rengöra, eftersom korgarna och crisper tallriken tål diskmaskin.

Prestanda

  • Krispiga hemgjorda pommes frites och kycklingvingar
  • Kan synkronisera tillagningstider för båda zonerna
  • Saknar en påminnelse om att skaka

När det kommer till att göra knaprig mat är Ninja Foodi Max utmärkt. De hemgjorda pommes fritesen och de frysta bifffritesen var båda tillagade till perfektion, med krispiga, krispiga exteriörer och mjuk och fluffig potatis inuti. Under tiden hade kycklingvingarna ett skarpt, gyllene skinn medan köttet förblev saftigt och mört.

Airfryern var dock inte särskilt effektiv för att bryna pommes frites jämnt. Vi följde den föreslagna tillagningstemperaturen och varaktigheten i häftet som medföljde Ninja Foodi, men vi fann att de tillagade stekskurna pommes fritesen inte var konsekventa i färgen, med vissa såg bleka ut medan andra nästan var brända runt kanterna. Vi skakade maten bara en gång för att säkerställa att vi med säkerhet kunde jämföra resultaten med andra fritöser vi har testat; Ninja rekommenderar dock att du skakar innehållet i air fryer-korgarna flera gånger under tillagningen. Tyvärr saknar fritösen en påminnelse om att skaka, vilket kan göra att du tittar på fritösen som en hök.

Vi blev imponerade av Sync-funktionen, som låter dig laga två olika maträtter med olika tillagningslägen, temperaturer, s och varaktigheter, för att vara klara samtidigt. Alternativt kan du ställa in en zon med tillagningsläge, temperatur och varaktighet, och trycka på Match-knappen för att duplicera inställningarna i båda zonerna, vilket gör att du slipper pilla med kontrollerna igen.

AF400UK kräver att du använder mer olja för matlagning än vissa modeller vi har testat. För kycklingvingar, till exempel, föreslog bruksanvisningen att borsta varje vinge med olja, medan fritöser som Instant Vortex Plus inte kräver någon olja alls när man tillagar kycklingvingar. På samma sätt krävde 500 g / 1,1 lb hemgjorda pommes frites 1 msk olja. Som sådan kanske de som vill hålla sitt kaloriintag så lågt som möjligt inte uppskattar detta.

Under tillagningen registrerade Ninja Foodi Max 60,7 db för brus på vår decibelmätare, vilket motsvarar det milda surrandet från ett kylskåp.

Ska jag köpa Ninja Foodi Max Dual Zone Air Fryer AF400UK?

Köp den om…

Köp den inte om…

Första granskning: december 2021

Relaterade Artiklar

Back to top button