NHS Covid Pass kan nu lagras i Apple Wallet – rapport | Betrodda recensioner

0 Shares

Det kontroversiella NHS Covid Pass, som gör att människor enkelt kan visa sin Covid-19-status, kan nu lagras i Apple Wallet-appen för iPhone.

Covid -pass i England och Wales kan användas för att resa utomlands eller delta i evenemang inrikes om användarna har dubbelvaccinerats, kan visa bevis på ett positivt test inom sex månader eller ett negativt PRC/lateralt flödestest.

Tanken är att ha ett lätt identifierbart sätt att bevisa sin status inför, säg, gå till ett fotbollsmatch eller resa till ett annat land för att följa lokala regler.

Integrationen i Apple Wallet kan tänkas göra det lättare för användare att komma åt passet utan att gå in i NHS -appen. Wallet-gränssnitten kan nås genom att dubbelklicka på strömbrytaren på telefoner med Face ID-sensor.

För att få Covid Pass i första hand måste användarna ladda ner NHS-appen (för att inte förväxla med NHS Covid-appen) och logga in med en NHS-inloggning. Användare måste också vara registrerade för en GP -operation i England eller Wales. Digitala versioner kan sedan skickas till användaren via e -post eller laddas ner som PDF.

Bästa VPN 2021: Topp 7 VPN -alternativ för säkerhet och streaming

Hur tar jag bort ett Zoom -konto permanent

Nyheten om uppdateringen kommer via en bredare BBC-rapport om ett rekordstort antal “pings” från NHS-appen som rekommenderar människor att isolera sig själv eftersom de har varit i nära kontakt med någon som sedan har testat positivt för Covid-19.

BBC skriver: ”Separat till NHS Covid -appen har det också skett ändringar i NHS -appen, som bland annat används för Covid -vaccinationsregister. Det har uppdaterats så att iPhone- och iPad -användare kan lagra sitt Covid -pass med Apple Wallet -appen. Detta kan användas på evenemang och arenor i England, men inte för internationella resor säger regeringen. ”

Rapporten säger att 689 3134 personer pingade i England och Wales under veckan fram till den 21 juli. Det är 70 000 fler än föregående vecka.

0 Shares