Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nexus Android 7.1.2-problem: 5 saker du behöver veta

Googles Android 7.1.2 Nougat-uppdatering fortsätter att orsaka problem för många Nexus 5X-, Nexus 6P-, Pixel- och Pixel XL-användare när vi trycker djupare in på sommaren.

Företagets ursprungliga Android 7.1.2 Nougat-uppdatering levererade buggfixar, säkerhetsuppdateringar, några användbara nya fingeravtrycksgester för Nexus 5X och Nexus 6P och en samling irriterande problem.

Googles senaste Android 7.1.2-byggnad, säkerhetsuppdateringen i augusti, är bara några timmar gammal men det orsakar redan problem för vissa Pixel- och Nexus-användare.

Med detta i åtanke vill vi ta en titt på Android 7.1.2 Nougat-problem som plågar ägare av Nexus 6P, Nexus 5X och Nexus Player. Vi tar också en kort titt på några av Android 7.1.2-problemen som påverkar Pixel, Pixel XL och Pixel C.

Vår sammanfattning ger också några tips och lösningar som vi tror kan komma till nytta om och när du stöter på ett problem och tittar på vad som är nästa från Google när det gäller felkorrigeringar.

Förbered dig för Android 7.1.2 Nougat

Även om du kan vara frestad att installera uppdateringen den andra den kommer till din enhet, rekommenderar vi att du håller ut tills du har förberett dig. Lite förberedelser kan gå långt för att förhindra Android 7.1.2-problem.

Det är omöjligt att förutsäga hur den nya Android 7.1.2 Nougat-versionen kommer att gå på din enhet. Det är just därför du bör göra lite förberedelser innan du installerar det. På det här sättet är du beredd om och när du stöter på något.

Vi har sammanställt en steg-för-steg-guide som tar dig igenom den förinstallationsprocess som vi vanligtvis använder innan vi installerar större Android-uppdateringar och säkerhetsuppdateringar som August Android 7.1.2-versionen.

Om du inte har mycket tid att förbereda vill du se till att alla dina viktiga filer / data säkerhetskopieras innan du går över till Android 7.1.2.

Android 7.1.2-problem

Googles Nexus-forum (och Pixel-forum) fylls med klagomål om Android 7.1.2 Nougat-uppdateringen och dess senaste version.

Nexus 5X- och Nexus 6P-användare rapporterar startöglor, installationsproblem, problem med fingeravtryckssensorn, kameraproblem, olika problem med Bluetooth, laddningsproblem, typproblem, onormalt batteriladdning och mobildatafrågor.

Pixelanvändare stöter på liknande problem. Pixel- och Pixel XL-ägare märker batteriets urladdning, problem med Bluetooth med Wi-Fi, installationsproblem, problem med mikrofonen, olika ljudproblem, problem med Google Assistant och problem med fingeravtryckssensorn.

Vi förväntar oss att klagomålen hämtas när OTA tar fart och fler väljer att hoppa från äldre versioner av Android Nougat till Android 7.1.2.

Pixelproblem och korrigeringar

Hittills verkar de flesta av dessa Android 7.1.2-problem vara isolerade. Utanför problemen med fingeravtryckssensorn har vi inte sett några rapporter om utbredda fel eller problem. Det kan verkligen förändras på vägen så att du vill hålla ögonen öppna när vi skjuter djupare in i året.

Det finns ingen garanti för att du kommer att stöta på något av dessa problem på din enhet, men potentialen för problem bör motivera dig att förbereda din smartphone eller surfplatta för din Android 7.1.2 Nougat-uppdatering.

Var hittar du Android 7.1.2 Feedback

När vi drar oss bort från den senaste versionen av Android 7.1.2-uppdateringen vill du övervaka feedback från de som använder den aktuella versionen. Den här feedbacken varnar dig om potentiella fördelar med Android 7.1.2 och den kommer också att göra dig medveten om problem som plågar operativsystemet.

Tack och lov ser vi redan Android 7.1.2 Nougat-användare publicera feedback på sociala mediasidor som Twitter och Facebook.

Vi har också sammanställt våra intryck av den senaste Nexus 5X Android 7.1.2-uppdateringen. De inkluderar en snabb titt på dess prestanda. (Snabb anmärkning: Vi ser inte de fingeravtrycksproblem som andra Nexus 5X-ägare ser på Android 7.1.2.)

Vi ser också användbar feedback på Googles Pixel Help Forums, Googles Nexus Help-forum, XDA-utvecklare, YouTube och Android-centrerade forum som Android Central Forums.

Kortvarig feedback är användbar men du vill också se till att du gräver i långvarig feedback från Android 7.1.2-användare, särskilt om du använder en äldre enhet som Nexus 6P eller Nexus 5X.

Så här fixar du Nexus Android 7.1.2-problem

Om du har stött på problem med Android 7.1.2 Nougat, kom inte i panik. Det finns en god chans att du kommer att kunna lösa ditt problem från din datorstol eller soffa.

Vi har sammanställt en lista med korrigeringar för de vanligaste Nexus Android Nougat-problemen. Om du inte vet vart du ska vända är det en bra utgångspunkt.

Om du har att göra med ett Android 7.1.2-fingeravtrycksproblem på din Pixel eller Nexus, försök att blinka Android 7.1.2 Nougat-uppdateringen.

Det verkar som om dessa problem med fingeravtryckssensorer är vanligare på enheter som kör OTA-versionen av Android 7.1.2.

Vi har också sammanställt en annan guide som visar hur du åtgärdar problem med Nexus Android Nougat-batterilivslängd. Om ditt batteri inte återgår till det normala efter ett par dagar med Android 7.1.2 ombord, ta en titt där.

Om du inte hittar det du letar efter kan du ta en titt på Googles officiella Nexus-hjälpforum eller Googles Pixel-hjälpforum. Du kan också prova XDA-utvecklare.

Vi rekommenderar också att bekanta dig med nedgraderingsprocessen. Nedgradering till en äldre version av Android Nougat kan hjälpa enhetens prestanda.

Om du inte känner till nedgraderingsprocessen för Nexus-enheter, ta en titt på den här guiden med tillstånd av Nexus Help Forums.

Vad kommer härnäst

Om du behöver en fix kan du inte lita på Google.

Google har inte bekräftat Android 7.1.3 eller Android 7.2, så det finns en chans att augusti Android 7.1.2-uppdateringen kommer att fungera som den slutliga versionen av Nougat.

Företaget är redo att släppa sin efterlängtade Android O-uppdatering. Android 8.0-uppdateringen kommer att leverera nya funktioner och tweaks till Nexus och Pixel-enheter och den kommer att anlända någon gång före slutet av tredje kvartalet i september.

Android O-uppdateringen kan fixa några långvariga Nougat-problem men det kommer nästan säkert att ge sin egen samling problem till Nexus och Pixel-märkta enheter.

Om du har problem med Android 7.1.2 Nougat, håll ett öga på Googles Android O-tillkännagivande. Vi är förmodligen bara några dagar borta från den slutliga utgåvan.

7 saker att veta om november Nexus 5X Android Oreo-uppdateringen

November Nexus 5X Android Oreo Update Impressions

November Nexus 5X Android Oreo Update Impressions

Om du redan använder Android Oreo (och vi antar att de flesta av dig är) tar nedladdningen och installationen bara några minuter.

Nexus 5X: s november-patch är bara några MB och installationen tog bara några minuter att slutföra. Sammantaget bör det inte ta dig mer än 5 minuter att få det ombord på din telefon.

Vi har använt Nexus 5Xs Android Oreo-uppdatering i några timmar nu och vi har hållit ett öga på viktiga områden som batteritid och anslutning.

Hittills håller batteriets livslängd på sig. Vi har inte märkt något onormalt avlopp när vi använder telefonen och när den är i beredskap. Det håller en solid laddning.

Vi har testat Nexus 5X och Oreo med flera Bluetooth-enheter och vi har inte upplevt några droppar eller konstigheter. Wi-Fi, inklusive eero mesh-Wi-Fi, håller också fast.

Appprestanda tar ibland en träff efter att en ny uppdatering släppts, men vi har inte märkt några problem med våra kärnapplikationer. Chrome är snabbt och pålitligt. Samma sak gäller YouTube, Gmail, Spotify, Twitter, Asana och Slack.

Vår Nexus 5X är snabb. Vi har inte upplevt några fördröjningar eller lockups under vår korta tid med den nya Oreo-byggnaden.

Det har bara gått några timmar, men vi är ganska imponerade av programvarans prestanda på vår enhet. Naturligtvis kan prestanda ta en vändning de kommande dagarna så vi håller ögonen på buggar och utbredda problem.

Om du inte kan hämta November Nexus 5X-uppdateringen just nu kan du installera programvaran manuellt på din enhet.

Om du är nyfiken på processen, ta en titt på vår genomgång. Det tar dig steg för steg genom manuell installationsprocess.