Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Nexus 7 Android 5.0 Lollipop Update Release ryktas

Förra veckan tillkännagav Google en trio nya Nexus -enheter inklusive Nexus 9 -surfplattan, som kommer att finnas tillgänglig den 3 november som den första Android 5.0 Lollipop -enheten, men hur är det med andra Android -användare? Ägare med Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 och fler undrar alla sannolikt när de kan förvänta sig att det senaste och bästa kommer.

När Google tillkännagav Android 5.0 Lollipop förra veckan såg de till att nämna att alla enheterna ovan kommer att se uppdateringar till Android 5.0 under “kommande veckor” men det är alla detaljer de delade. Men vi har nu ett rykte som tyder på när det kommer för åtminstone vissa användare.

Läs: Nexus 7 Android 5.0 Lollipop Update Bekräftad

Nexus 9 blir den första enheten som är tillgänglig för konsumenter som kör Android 5.0 Lollipop, men hur är det med nuvarande enheter? Det ser ut som Nexus 7 WiFi -modellen kommer först, Nexus 5 och andra enheter kommer senare. Läs vidare för alla detaljer om vad du kan förvänta dig.

Android-4.4.4-Nexus-7-Review

Förra året meddelade Google Android 4.4 KitKat och Nexus 5 den 31 oktober, och inom några veckor började det rulla ut för alla Nexus -enheter, samt Google Play Edition -smartphones. Än så länge har inget datum officiellt avslöjats i år, men vi hör en liknande, men ännu snabbare lansering, är inställd för Android 5.0 Lollipop.

Enligt några pålitliga källor som talade med AndroidPolice kommer den första officiella programuppdateringen till Android 5.0 att vara för Nexus 7.

Faktum är att smartphones inte är först på listan och väntar sannolikt några sista handen innan Google skjuter ut den till sina respektive enheter. AndroidPolice föreslår att både 2012 och 2013 Nexus 7, liksom Nexus 10, kommer alla tre att få Android 5.0 Lollipop från och med den 3 november. Den officiella uppdateringen startar den dagen och sedan kan Nexus smartphone -ägare förvänta sig att den kommer senare under månaden.

Läs: Så här installerar du Android 5.0 Lollipop just nu

Uppenbarligen kommer enheter att ha mobil anslutning som Nexus 7 4G LTE, Nexus 4, Nexus 5 och Google Play Edition smartphones måste vänta några veckor längre. Vi är inte säkra på hur lång tid det är, men troligtvis kommer det inte att ta mer än några veckor. Det betyder att Nexus 4 och Nexus 5 -ägare kan se fram emot en lansering i mitten av november.

Detta är udda nyheter med tanke på att Nexus 5 har kört en tidig version av Android L sedan juni, och en uppdaterad och nästan komplett version av Android 5.0 Lollipop släpptes tidigt för utvecklare för Nexus 5 den 17 oktober. Det betyder att bygget är nästan klart och vi ser ingen anledning till förseningen. Som sagt, Android 5.0 körs redan perfekt på Nexus 5, så väntan bör vara lång.

Med detta sagt kommer detta från en mycket tillförlitlig källa, så troligtvis kan surfplattanvändare förvänta sig att få Android 5.0 Lollipop först, med smartphoneägare som väntar några veckor längre på att det nya läckra operativsystemet ska komma. När utgivningsdatumet för den 3 november närmar sig förväntar vi oss att fler detaljer kommer att avslöjas, så håll utkik.