Nexus 6 Android 5.1 Lollipop-uppdatering anländer

0 Shares

Efter några veckors väntan tillkännagav Google äntligen Android 5.1 Lollipop tidigare i veckan och bekräftade att det nu rullar ut till Nexus-enheter. Android 5.1-uppdateringen kommer bara några månader efter Googles ursprungliga Lollipop-release, som syftar till att åtgärda några små problem som har svävt runt. Och nu idag har vi fått besked om att Nexus 6-uppdateringen bör komma fram idag.

Tillbaka i juni debuterade Google Android L, som nu är känd som Android 5.0 Lollipop som företaget avslöjade helt i oktober och lanserades i november på nya Nexus 9, Nexus 6 och Nexus Player. Under de senaste veckorna har det kommit för många ytterligare smartphones och surfplattor. Det följdes av Android 5.0.1 och Android 5.0.2, och nu ska en fullständig underhållsuppdatering till Android 5.1 snart slå alla användare.

Läs: Så här installerar du Android 5.1 Lollipop just nu

Medan Google bekräftade Android 5.1 tidigare i veckan uppgav de inte vilka enheter som skulle få det direkt. Men de har redan släppt fabrikssystemets bilder för Nexus 5, original Nexus 7 samt Nexus 10. Hittills finns det ingen bild för Nexus 6, och vi har ännu inte hört Nexus 6 Android 5.1-uppdateringen är rulla ut. Men idag bekräftade Sprint att det kommer att starta idag.

Nexus6-2

Android 5.0 Lollipop-uppdateringen levererade ett antal nya funktioner som beskrivs nedan, samt justeringar och förbättringar av det övergripande utseendet och känslan. Tillsammans med massor av animationer och snygga visuella effekter för Nexus- och Android-användare. Strax efter släppningen började problem uppstå för många Nexus-telefon- och surfplattägare, och nu rullar Android 5.1 ut för att begränsa de flesta.

Läs: Android 5.0 vs Android 4.4 KitKat: Vad är nytt i Lollipop

Som förväntat gjorde Google tillkännagivandet angående Android 5.1 Lollipop men har ännu inte avslöjat några ytterligare detaljer om vilka enheter som kommer att få det och när. Med detta sagt kan vi förvänta oss att alla nya Nexus-enheter kommer att se uppdateringen, och så småningom kommer även Nexus 4 att se Android 5.1 under de kommande veckorna och månaderna.

Sprints mjukvarusupportsida för Nexus 6 säger att uppdateringen till Android 5.1 (build LMY47D) rullar ut idag 11 mars. Uppdateringen kommer att inkludera det nya fabriksåterställningsskyddet, förbättringar av att skicka MMS-meddelanden i Storbritannien och korrigeringar för en duplicera SMS-fel. Det är dock bara Sprint-versionen, och den faktiska Android 5.1-uppdateringen från Google har massor av förändringar bakom kulisserna, tweaks, förbättringar och mer för att förbättra enhetens prestanda och stabilitet.

Skärmdump 2015-03-11 kl 11.22.20

I morse meddelade Verizon Wireless äntligen att de också kommer att bära Nexus 6. Tillsammans med utgivningsdatainformationen bekräftade Verizon att Nexus 6 kommer fram imorgon med Android 5.1 Lollipop installerad ur lådan. Det betyder att användare inte behöver uppdatera till den senaste Android 5.1 Lollipop.

Det här är bra nyheter för Verizon Nexus 6-köpare, men det betyder också att de som har haft en Nexus 6 från Google Play Store, Motorola.com eller någon av de andra fyra stora amerikanska operatörerna de senaste månaderna kan förvänta sig det att börja rulla ut idag. Nexus 6 Android 5.1 Lollipop-uppdateringen bör börja slå enheter idag och fortsätta under de närmaste veckorna.

Det är värt att notera att tyvärr är alla Googles uppdateringar långsamma och förskjutna utgåvor. De skjuter ut luftuppdateringarna i vågor, och inte alla kommer att få det idag. Istället kan det vara i morgon, i helgen eller någon gång nästa vecka. Det här är inte vårt favorit sätt att ta emot uppdateringar, men det är så som Google gör saker och det är nu långt runt tills vi börjar se uppdateringen anlända. När det väl är fallet kan användare manuellt blinka uppdaterade zip-filer eller fabriksbilden med länken högst upp på sidan.

Det verkar som om Nexus 6 Android 5.1 Lollipop-uppdateringen bör börja anlända idag, och vi kommer att uppdatera när vi lär oss mer information och ser att den faktiskt kommer fram för användare. Släpp en kommentar nedan om du har fått den uppdaterade luften.

0 Shares