Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

New York har för avsikt att ha elektriska flygtaxibilar 2025

Möt George Jetson: Tecknade serier ljög för oss. Skulle vi inte ha flygande bilar som skjutsade oss till jobbet vid det här laget? Tja, bättre sent än aldrig. New York tillkännagav planer på att uppgradera sin elfordonsinfrastruktur, inklusive laddningsstationer för flygtaxibilar. Åtminstone ett företag planerar att ta sig till Manhattans himmel senast 2025.

På måndag startar transporten Joby Aviation genomfördes en demoflygning av dess sex-propers elektriska vertikala start och landning (eVTOL) flygplan i New York City. Utställningen var en del av en presskonferens som hölls av New Yorks borgmästare Eric Adams.

Jobys flygtaxibilar är för närvarande inte autonoma. Veteranpiloten James “Buddy” Denham utförde demoflygningen. Denham är Jobys chefstestpilot för sin testfas ombord, vilket satte igång i början av oktober. Fram till dess genomförde Joby testflygningar på distans från marken. Startupen är för närvarande i det tredje av fem stadier av FAA-certifiering.

För närvarande har manhattan heliport inte infrastrukturen för att stödja elektriska flygningar. Borgmästare Adams lovade dock att staden arbetade med detta.

“Idag tar vi hållbarhet till himlen och våra gator, och New York-bor kan känna elektriciteten i luften i vår stad när vi elektrifierar vår heliportinfrastruktur”, sa Adams. “Vår vision för Downtown Manhattan Heliport kommer att skapa världens första heliport med infrastruktur för eldrivna flygplan och sätta denna offentliga tillgång att fungera för New York-bor som ett nav för hållbara transporter och lokala leveranser.”

Om allt går i enlighet med det, planerar Joby att erbjuda kommersiella flyg till och från Downtown Manhattan Heliport till JFK Airport senast 2025. Resan bör bara ta cirka sju minuter, med en fem minuters paus för att ladda eVTOL vid heliporten.

Dess planer beror dock delvis på att stadens tjänstemän väljer det som sin officiella eVTOL-leverantör. Rivalerande flygtaxistart Volocopter är också på gång att erbjuda kommersiella flygningar i New York. Den har en 18-proppar tvåsitsig helt autonom eVTOL som har loggat över 2 000 testflygningar. Huruvida allmänheten och stadens tjänstemän är redo för autonoma flygfordon kan dock diskuteras.

Nivå 5 markfordon har kämpat för att vinna allmänhetens och regeringens förtroende i flera år. Tyvärr, varje gång det inträffar ett missöde, verkar det föra testprogrammen tillbaka flera år.

Oavsett om allmänheten är redo eller inte, har borgmästare Adams drömmar om New Yorks skyline fylld med autonoma och piloterade eVTOLs – även sådana som flygs av vanliga civila.

“Du vet, inom vår livstid kommer många av er att äga din egen personliga elektriska helikopter,” förutspådde Adams.

Men han erkände också indirekt att rädsla kan vara det största hindret för dessa drömmar.

“Jag kan inte tacka Andrew, EDC, och vår fantastiska biträdande borgmästare nog för att de insåg att vi inte kan vara rädda för framtiden”, sa borgmästaren. “Det här måste vara en stad av ja där vi lutar oss in i möjligheterna för inte bara vad vi gör på marken, utan vad vi gör i vår himmel.”