New Breeds 7-stegsguide för att skapa e-postarbetsflöden i HubSpot

0 Shares

shutterstock_558810304-463064-redigerad

Även om arbetsflöden kan användas för att automatisera många olika typer av åtgärder, är e-postautomatisering en av de mest väsentliga funktionerna för att främja leads som HubSpots arbetsflödesverktyg har att erbjuda. En korrekt konfigurerad e-arbetsflödesstrategi kan förbättra dina ansträngningar för att generera potentiella kunder och påskynda intäktstillväxten. Här är 7 steg för att utföra felfria e-postvårdande arbetsflöden.

1. Identifiera ditt önskade resultat

Före allt annat är det viktigt att identifiera den åtgärd du vill att dina potentiella kunder ska vidta. E-postinnehållet du skapar och hur du strukturerar ditt arbetsflöde bör fungera för att övertyga potentiella kunder att vidta denna åtgärd. Vill du att de ska ladda ner ett premiuminnehållserbjudande? Registrera dig för ett webinar? Visa ett blogginlägg? Vad det än är, se till att du har begränsat det innan du börjar skapa din arbetsflödesstrategi. Vi rekommenderar att du skapar en kampanj i HubSpot för att associera med detta arbetsflöde för att säkerställa att du effektivt kan hantera alla tillgångar i denna kampanj.

2. Upprätta en tidslinje

Baserat på ditt önskade resultat, skapa en lämplig tidslinje att köra denna kampanj för. Om ditt önskade resultat överensstämmer med ett specifikt datum som sändningen av ett webbseminarium, kommer din tidslinje att fixas. Omvänt, om du skapar en pågående uppfostringskampanj utan någon tidskänslig uppmaning, kommer din tidslinje att vara obestämd. Genom att identifiera din tidslinje för den här kampanjen kan du skapa rätt mängd e-posttillgångar och konfigurera ditt arbetsflöde därefter.

3. Skapa dina e-postmeddelanden med inkommande bästa praxis

Nu när du har identifierat ditt mål och konfigurerat en kampanj att spåra det med, är det dags att skapa dina e-posttillgångar. När du skriver dina e-postmeddelanden, se till att använda övertygande kopior och visuella tillgångar som tydligt anger värdet av ditt erbjudande. Använd HubSpots Call-to-Action-verktyg för att skapa en CTA som kommer att övertala användare till den önskade åtgärden du definierade tidigare i din strategi. Viktigast av allt, kom ihåg att ställa in ytterligare attribution och rapportering så att du kan se den holistiska effekten av dina ansträngningar. Slutligen, kom ihåg att välja “Publicera för automatisering” för alla e-postmeddelanden du vill inkludera i ditt arbetsflöde. Vi rekommenderar att du använder en numerisk namnkonvention för att göra din arbetsflödeskonfiguration lite enklare. Genom att numrera dina e-postmeddelanden säkerställer du att du skickar dem i rätt ordning.

4. Bestäm din registreringsutlösare

Registreringsutlösaren är de kriterier som en kontakt måste uppfylla för att bli registrerad i detta arbetsflöde. För att göra det möjligt för marknadsförare att få ut det mesta av sina arbetsflödeskampanjer erbjuder HubSpot en mängd olika registreringskriterier. Kontakter kan registreras baserat på listmedlemskap, formulärinlämning, kontaktegenskap eller integrationsegenskap, för att bara nämna några.

Om du inte är säker på var du ska börja, överväg kontaktegenskaperna för ditt idealiska mål för den här kampanjen och använd dem som grund för dina registreringskriterier. Använd dessa egenskaper för att skapa en anpassad lista över potentiella kunder och använd sedan medlemskapet i den listan som utlösare för din arbetsflödesregistrering.

verktyg för automatisering av e-arbetsflöden

5. Välj dina åtgärder och konfigurera “Om, då”-grenar

Åtgärdsgrenar representerar de åtgärder som kontakterna som är registrerade i ditt arbetsflöde kan vidta. I det här fallet vill du välja “Skicka e-post”. Härifrån kan du välja bland alla e-postmeddelanden du har publicerat för automatisering. Vid det här laget kommer den numeriska namnkonventionen för dina e-postmeddelanden att vara till hjälp för att säkerställa att e-postmeddelandena skickas i rätt ordning.

När du väljer dina handlingar är det viktigt att komma ihåg målet med detta arbetsflöde. Vilken åtgärd vill du att dina potentiella kunder ska vidta efter att ha sett ditt e-postinnehåll? Denna önskade åtgärd kommer att avgöra kriterierna för dina “Om, då”-grenar. I huvudsak är “Om, då”-grenar kriterier som du kan använda för att avgöra om en kontakt har vidtagit din önskade åtgärd eller inte.

Om du till exempel skickar reklammeddelanden för att uppmana potentiella kunder att registrera sig för ett webbseminarium, vill du inte fortsätta skicka e-postmeddelanden till dem och ber dem att registrera sig om de redan har gjort det. “Om, då”-grenar låter dig granska din kontaktlista för att kontrollera om de har slutfört din önskade åtgärd.

I exemplet på bilden ovan skickas ett e-postmeddelande, en fyra dagars försening inträffar och sedan granskas kontaktlistan med en “Om, då”-gren som skärmar av kontaktlistan för att se vem som har registrerat sig för webbinariet. Därifrån bestämmer den att de som inte har registrerat sig för webbinariet efter att ha fått e-post 3 ska skickas e-post 4.

6. Ställ in lämpliga fördröjningar mellan åtgärder

När du kör ett e-postarbetsflöde är det viktigt att se till att du inte bombarderar dina potentiella kunder med överflödigt innehåll. Ingen potentiell kund vill få ett e-postmeddelande varje dag, eller ännu värre, flera gånger om dagen. Undvik att göra detta kritiska misstag genom att växla dina e-postmeddelanden över flera veckor. I det här fallet kommer tidsfördröjningar att vara avgörande för att säkerställa att e-postmeddelanden förskjuts korrekt. HubSpot låter användare ställa in sina tidsfördröjningar till exakt minut, så se till att planera dina förseningar i enlighet med din önskade tidslinje.

skärmdump för tidsfördröjning av e-postarbetsflöde

7. Överväg ytterligare inställningar

När du har konfigurerat dina åtgärder och tidsfördröjningar, se till att överväga ytterligare inställningar innan du aktiverar ditt arbetsflöde. På fliken “Inställningar” i arbetsflödesverktyget kan du justera inställningarna därefter. Härifrån kan du koppla din kampanj till arbetsflödet, välja personas att rikta in dig på och skapa kriterier för avregistrering eller avstängning.

Om ditt mål är att nå affärspersonal rekommenderar vi att du konfigurerar inställningarna så att arbetsflödesåtgärder endast kommer att utföras på arbetsdagar mellan arbetstid. Om du gör det säkerställer du att ditt innehåll tas emot vid de tidpunkter då dina potentiella kunder är mest benägna att kolla sina e-postmeddelanden.

För fler tips och tricks om hur du får ut det mesta av e-postmarknadsföring, ladda ner vår checklista nedan.

0 Shares