New Breed är en HubSpot Sales Enterprise Strategic Launch Partner

New Breed är en säljnav Enterprise Launch Partner

Om du har varit på en teknikrengöring den senaste månaden och inte redan visste det, släppte HubSpot nyligen Enterprise-versioner av sina tre huvudplattformar: marknadsföring, försäljning och service. Med sin nya Sales Hub Enterprise är de nu en tung hit på arenan för CRM-plattformar på företagsnivå. En arena som tidigare ägdes av Salesforce och Microsoft Dynamics. Så, vad betyder det för oss att vara en strategisk lanseringspartner för Sales Hub Enterprise? Och vad betyder Sales Hub Enterprise för dig? Vi är här för att svara på båda dessa frågor.

Vad innebär det att vara en strategisk lanseringspartner för säljnavföretag?

Att vara en HubSpot Agency Partner har ibland sina fördelar – speciellt på diamantnivå. Ibland får vi tidig tillgång till nya funktioner, ibland kan vi ge råd och insikt i byråprogrammet, och ibland blir vi utvalda att vara en strategisk lanseringspartner av en fantastisk ny produkt! Som lanseringspartner för Sales Hub Enterprise är vi en av endast 11 byråer som valts ut för att hjälpa HubSpot att ta in nya kunder på den här plattformen.

Med denna extra status är vi glada över att kunna låna ut vår expertis till nya kunder som vill uppgradera sin HubSpot-försäljningsplattform eller försöker migrera sin CRM till HubSpot. Det stärker också vår ställning som en topp HubSpot-partner över hela världen, eftersom endast en handfull byråer valdes ut för detta program. Även om detta är en ny produkt, har HubSpot arbetat nära oss för att säkerställa att vi är snabba och redo att börja hjälpa kunder att komma igång framgångsrikt med Sales Hub Enterprise.

Vad betyder Sales Hub Enterprise för dig?

För det första betyder det att du nu har ett annat alternativ när du utvärderar CRM-programvara för företag. Medan Salesforce och Microsoft Dynamics brukade dominera detta utrymme, har HubSpot blivit ett annat ledande alternativ. Om du redan använder HubSpot för någon av dina marknadsförings-, försäljnings- eller serviceinsatser skulle det vara ett naturligt nästa steg att överväga Sales Hub Enterprise för ditt CRM. Ja, Salesforce integrerar bra med HubSpot-plattformarna, men ingenting kan slå upplevelsen av att använda två produkter tillsammans som är avsedda att användas tillsammans. Det finns en fantastisk integration och sedan finns det en sömlös förlängning av två produkter som blir en.

Om du inte redan använder HubSpot bör du veta att dess främsta skillnad är användarvänlighet. För tolv år sedan, när HubSpot släpptes för första gången, var de fast beslutna att göra marknadsföringsteknologier lättare att använda för en bredare publik. Idag är Sales Hub Enterprise inte annorlunda. Om du frågar någon marknadsförare, säljare eller operativ guru, är HubSpots Sales Hub Enterprise användarvänlig, lätt att lära sig och mindre klumpig än dina vanliga alternativ. Och om du är missnöjd med ditt nuvarande CMS, marknadsföringsautomationsplattform eller CRM, kan en migrering till HubSpot lösa alla dessa problem med en mjukvarulösning.

Naturligtvis finns det andra viktiga funktioner att tänka på när man utvärderar ett nytt företags-CRM:

  • Effektiviserar det dina arbetsflöden och godkännanden för att göra lead- och försäljningshantering enklare?
  • Kan den spela in samtal, e-postmeddelanden och andra interaktioner med dina kontakter?
  • Kan den fånga eSignaturer (genom en extra integration, som DocuSign)?
  • Ger den korrekt och specifik rapportering om den data som ditt företag behöver mest?
  • Kommer det att skala med dig när ditt företag skalar?

Den sista frågan kan vara den viktigaste. Om du är ett företag i de tidigare stadierna av tillväxt vill du att ditt CRM ska kunna skala med dig in i alla de senare stadierna av tillväxt. Varför gå igenom huvudvärken av en CRM-migrering nu, bara för att göra om allt igen i framtiden? Detta är en annan viktig skillnad för Sales Hub Enterprise. Även om ditt företag inte är i behov av ett företags-CRM direkt, kommer du en dag att nå den nivån. Och om du kommer igång med HubSpot Basic eller Professional kan du växa med HubSpot hela vägen till Enterprise – utan att någonsin behöva en plattformsmigrering.

Key Takeaway

För tolv år sedan lanserade HubSpot en allt-i-ett-marknadsföringsautomationsplattform designad för små till medelstora företag som försöker skala sin tillväxt. Det kan vara lätt att glömma att de har utvecklats till så mycket mer än så. Nu är HubSpot en allt-i-ett-marknadsförings-, försäljnings- och serviceplattform utformad för att hjälpa företag av alla storlekar att växa bättre – från start till företag. I framtiden kan vi bara föreställa oss vad de kommer att utvecklas till härnäst, men New Breed är glada över att vara med på resan.

Relaterade Artiklar

Back to top button